Chiellini bude po konci kariéry pokračovat v zámoří. V LAFC se zaměří na hráčský rozvoj

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Chiellini bude po konci kariéry pokračovat v zámoří. V LAFC se zaměří na hráčský rozvoj
Giorgio Chiellini oznámil svůj odchod do hráčského důchodu v prosinci loňského roku.
Giorgio Chiellini oznámil svůj odchod do hráčského důchodu v prosinci loňského roku. AFP
Bývalý italský reprezentant a dlouhodobá opora Juventusu Giorgio Chiellini (39) se ujal role trenéra hráčského rozvoje v Los Angeles FC, uvedl v úterý na svých sociálních sítích celek hrající v Major League Soccer.

Chiellini reprezentoval Itálii ve 117 případech a jako kapitán ji dovedl k titulu na Euru 2020 poté, co ve finále ve Wembley porazila Anglii na penalty.

Většinu své klubové kariéry strávil v Juventusu, kterému pomohl vyhrát devět titulů v Serii A za sebou, pět trofejí Coppa Italia a pět domácích Superpohárů, než se v roce 2022 přesunul do LAFC. Devětatřicetiletý hráč oznámil odchod do důchodu v prosinci.

LAFC následně jeho angažování v nové nehráčské roli oznámilo v úterý odpoledne. "Jsme nesmírně vděční, že Giorgio odehrál posledních 18 měsíců své hráčské kariéry v LAFC," řekl spoluprezident klubu John Thorrington.

"Během této doby dokázal, jakým přínosem je pro LAFC, a to v mnoha ohledech. Jsme nadšeni, že se náš realizační tým pro nadcházející sezonu rozroste o skutečně brilantního fotbalistu, neuvěřitelného lídra a ještě lepšího člověka," dodal na adresu Chielliniho.