Columbus potřetí v historii vyhrál Major League Soccer, ve finále zdolal Los Angeles

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Columbus potřetí v historii vyhrál Major League Soccer, ve finále zdolal Los Angeles
Fotbalisté Columbusu mohou po třech letech slavit mistrovský titul.
Fotbalisté Columbusu mohou po třech letech slavit mistrovský titul.Profimedia
Fotbalisté Columbusu se potřetí v historii stali šampiony zámořské Major League Soccer. Ve finálovém duelu v sobotu porazili obhájce titulu Los Angeles FC 2:1 a navázali na triumfy z let 2008 a 2020. Ve finále MLS neuspěli jen v roce 2015 proti Portlandu a osamostatnili se na třetím místě historického pořadí. Se čtyřmi tituly je před nimi washingtonský klub DC United a s pěti vede statistiku Los Angeles Galaxy.

Columbus Crew – Los Angeles FC 2:1

Svěřenci Wilfrieda Nancyho si v deštivém utkání vypracovali náskok v rozmezí pouhých čtyř minut v poslední čtvrthodině prvního poločasu. Penaltu za ruku proměnil kolumbijský útočník Cucho Hernández a dal pátý gól v play off, vzápětí zvýšil ghanský křídelník Yaw Yeboah.

Po změně stran se gabonský reprezentant a nejlepší kanonýr základní části Denis Bouanga střelecky dotáhl na Hernándeze, ale víc než jeho snížení už domácí tým před 20 802 diváky na svém stadionu Lower.com Field soupeři nedovolil.

Ve finále se utkaly třetí týmy jednotlivých konferencí po základní části. Columbus byl se 76 vstřelenými góly nejofenzivnějším týmem soutěže.

Hodnocení hráčů.
Hodnocení hráčů.Livesport