Messi a spol. na cestách. Fotbalisty Miami čeká na předsezonním turné téměř 40.000 km

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi a spol. na cestách. Fotbalisty Miami čeká na předsezonním turné téměř 40.000 km
Lionel Messi si s Miami zahraje v pěti zemích.
Lionel Messi si s Miami zahraje v pěti zemích.Profimedia
Téměř 40 tisíc kilometrů nacestují fotbalisté Interu Miami v čele s hvězdným Argentincem Lionelem Messim (36) v přípravě na novou sezonu zámořské ligy MLS. Během ní Inter odehraje podle agentury SID sedm zápasů v pěti zemích. Od loňského Messiho příchodu se exhibiční zápasy staly důležitým zdrojem klubových příjmů. Trenér Gerardo Martino je tak pod tlakem, aby arentinskou hvězdu využil co nejvíc.

"Uvědomujeme si jak obchodní, tak sportovní stránku věci. Snažíme se uspokojit obě, aniž by jedna převážila tu druhou," řekl Martino. "Musíme pečlivě zvážit, kolik prostoru každý hráč dostane," dodal argentinský kouč, jenž má v kádru také další hvězdy Sergia Busquetse, Jordiho Albu či Luise Suáreze.

Miami se na úvod přípravy utká v Salvadoru s tamní reprezentací a s Dallasem v Texasu. Poté jej čeká turnaj v Rijádu a zápasy v Hongkongu a Japonsku. Přípravu završí domácí zápas s argentinskými Newell's Old Boys, kde Messi nastartoval svou úchvatnou kariéru.

Během únorového turnaje v Rijádu Miami narazí na místní týmy al-Hilál a an-Nasr, za který hraje Portugalec Cristiano Ronaldo. Mohlo by jít o poslední souboj velkých rivalů, kteří dohromady získali třináctkrát prestižní ocenění Zlatý míč.

Sdílet článek na Facebook