Messi vítá bývalého parťáka, Suárez podepsal v Interu Miami roční smlouvu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi vítá bývalého parťáka, Suárez podepsal v Interu Miami roční smlouvu
Aktualizováno
Luis Suárez s dresem nového zaměstnavatele.
Luis Suárez s dresem nového zaměstnavatele.@InterMiamiCF
Luis Suárez (36) se stěhuje do MLS, podepsal roční smlouvu s možností prodloužení na další sezonu v Interu Miami. V klubu Davida Beckhama působí tři staří známí uruguayského útočníka z Barcelony – Lionel Messi (36), Sergio Busquets (35) a Jordi Alba (34).

Suárez je jedním z nejúspěšnějších útočníků posledních 15 let. Stal se králem střelců ve třech různých zemích: V sezoně 2009/10 v Eredivisie (35 gólů), v ročníku 2013/14 v Premier League (31 gólů) a o dva roky později v La Lize (40 gólů). Za Uruguay nastřílel ve 138 zápasech 68 gólů.

Nejúspěšnější období kariéry strávil v Barceloně, kde působil šest let. Spolu s Neymarem a Messim tvořili nejobávanější útočné trio v Evropě, v roce 2016 pomohli k triumfu v Lize mistrů. Po boku mistra světa Messiho odehrál Suárez 258 zápasů, s žádným jiným hráčem nebyl na hřišti častěji.

Uruguayec a hvězdný Argentinec jsou dlouholetými přáteli a když v létě 2020 vedení barcelonského klubu na Suáreze tlačilo, aby přestoupil, ukápla nejedna slza. O více než tři roky později se dočkají emotivního setkání. "Mám velkou radost a jsem nadšený z téhle nové výzvy. Nemůžu se dočkat, až začneme," řekl po pdpisu smlouvy.

Suárezovi vypršela na konci roku smlouva v brazilském Gremiu a byl tak k dispozici jako volný hráč. S Interem se už před měsícem domluvil na ročním kontraktu s možností prodloužení. "Jsem připravený pracovat na splnění snu, kterým je získat s tímto skvělým klubem další trofeje," dodal forvard, který se v Miami potká i dalšími někdejšími spoluhráči z Barcelony BusquetsemAlbou.

Další přestupy a spekulace