Messiho debut v americké MLS se odkládá. Miami nejdřív zabojuje o úspěch v Leagues Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Messiho debut v americké MLS se odkládá. Miami nejdřív zabojuje o úspěch v Leagues Cupu

Lionel Messi si na debut v zámořské MLS ještě musí počkat.
Lionel Messi si na debut v zámořské MLS ještě musí počkat.Profimedia
Lionel Messi (36) se svého debutu v zámořské fotbalové lize MLS dočká zhruba o týden později, než se předpokládalo. Jeho nový klub Inter Miami musel kvůli postupu v pohárové soutěži Leagues Cup odložit utkání proti Charlotte plánované na 20. srpna. Kapitán argentinských mistrů světa by se tak měl poprvé v MLS představit 26. srpna proti New York Red Bulls.

Právě s Charlotte se Inter střetne v pátečním čtvrtfinále Leagues Cupu, kam postoupil i díky sedmi Messiho gólům ve čtyřech zápasech. Vzhledem k tomu, že vítěz duelu Inter – Charlotte bude hrát 19. srpna finále, či zápas o třetí místo v poháru, byl ligový duel plánovaný na druhý den odložen na zatím neupřesněné datum.

Sedminásobný vítěz Zlatého míče Messi podepsal v červenci v Miami smlouvu na dva a půl roku s platem 50 až 60 milionů dolarů ročně.

Inter Miami – Charlotte (12. 8., 02:30)

Inter postoupil do čtvrtfinále Leagues Cupu poté, co v základní hrací době porazil FC Dallas 5:4 po penaltách, když zápas skončil 4:4. Messi vstřelil dvě branky a proměnil i svůj pokus v penaltovém rozstřelu.

Klub z Miami si také ještě zahraje semifinále US Open Cupu, kde se 23. srpna utká s lídrem MLS FC Cincinnati.