Sparta je ve finále MOL Cupu, vyhrála v Opavě 2:0. Vyzve Plzeň, nebo Zlín

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sparta je ve finále MOL Cupu, vyhrála v Opavě 2:0. Vyzve Plzeň, nebo Zlín
Aktualizováno
Sparta potvrdila roli favorita.
Sparta potvrdila roli favorita.Profimedia
Fotbalisté Sparty nedopustili překvapení a v semifinále MOL Cupu vyhráli v Opavě 2:0. Silně favorizovaní Letenští s ní souzněli i přímo na hřišti, kde si na první regulérní gól počkali až do 44. minuty, kdy hlavou skóroval Jan Kuchta (27). Razítko na jejich třetí finálovou účast v řadě přidal v závěru Victor Olatunji (24).

Opava – Sparta 0:2

Pražané za sebou sice měli herně nepříliš povedený duel v Českých Budějovicích, ve Slezsku však od samého úvodu zcela dominovali. Síť se jim ale paradoxně povedlo rozvlnit až ve chvíli, kdy jejich tlak zeslábl a chuť útočit dostali i Opavští.

Ve 21. minutě totiž Jaroslav Málek ztratil u vápna Sparty balon a po bleskovém protiútoku skóroval Kuchta. Zákrok na domácího hráče byl ovšem zpětně vyhodnocen jako faul, a stav utkání se tedy neměnil. Nestalo se tak ani po následném přímém kopu, z nějž sám Málek vyprášil rukavice Vojtěcha Vorla.

Od toho momentu hráli žlutomodří se sparťany vyrovnanou partii, jenže v závěru první půle neuhlídali na levé straně Matěje Ryneše, jehož centr hlavou proměnil v první trefu zápasu Kuchta.

Střelci utkání.
Střelci utkání.Livesport

Na další gólovou šanci si museli hosté počkat až do 71. minuty, kdy drzý průnik Martina Vitíka vyústil v dobrou střeleckou pozici pro Indrita Tuciho. Solidní zakončení vytáhlého Albánce směřující na zadní tyč nicméně vyškrábl konečky prstů na roh Adam Richter.

Jako blesk z čistého nebe pak přišla obrovská příležitost Opavy, jež se ve druhé půli prakticky nedostávala na útočnou polovinu. Střídající Mohammed Yahaya několik vteřin po nástupu na trávník obral o míč Jaroslava Zeleného a řítil se na Vorla, avšak křižným pokusem trefil jen levou tyč.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Lepší mušku předvedl nigerijský žolík z druhého tábora, když si na vysoký nákop naběhl za obranu Olatunji a snadno překonal daleko vyběhnutého gólmana.

Prvním finalistou českého poháru se tedy nepřekvapivě stala Sparta. Souboj o trofej, který svede s Plzní nebo Zlínem, byl sice naplánován na 24. dubna, ale vzhledem k účasti Viktorie v Konferenční lize se ještě termín utkání bude měnit.