Sudí Černý si zopakuje velké pražské derby, byl delegován na finále MOL Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sudí Černý si zopakuje velké pražské derby, byl delegován na finále MOL Cupu

Nedávné ligové derby zvládl Černý dobře, ve středu si jej zopakuje ve finále poháru.
Nedávné ligové derby zvládl Černý dobře, ve středu si jej zopakuje ve finále poháru.Profimedia
Středeční finále domácího poháru mezi Spartou a Slavií budou řídit stejní sudí jako nedávné ligové derby na Letné. Jako hlavní bude souboj pražských rivalů opět rozhodovat Dalibor Černý, jeho asistenty znovu budou Ivo Nádvorník s Kamilem Hájkem a k videu se usadí Jan Petřík. Delegaci v pondělí zveřejnila komise rozhodčích FAČR.

Černý v polovině dubna řídil své první pražské derby v kariéře a za výkon ho po remíze 3:3 ve šlágru 27. ligového kola pochválili aktéři utkání i komise rozhodčích.

Osmadvacetiletý arbitr z nastupující generace sudích zvládl přímý souboj o první místo v tabulce bez výraznějších chyb. Za stavu 0:2 po necelé hodině hry správně nařídil penaltu, z níž Sparta snížila na 1:2. Celkem rozdal v derby 10 žlutých karet, pět na každé straně.

Verdikty rozhodčích v minulých ligových zápasech vyvolaly velké emoce. Sparta v posledních čtyřech kolech základní části zahrávala pět penalt, z toho dvě při nedělní výhře 3:1 v Liberci. Podle komise rozhodčích ale sudí oba pokutové kopy nařídili správně. Letenští neměli penaltu zahrávat pouze v 28. kole při remíze 1:1 na Slovácku.

Finále MOL Cupu bude mít výkop ve středu v 19:00. Hrát se bude na stadionu Sparty coby hůře umístěného týmu v pohárovém koeficientu. Půjde o souboj dvou nejlepších ligových celků, Sparta vede před nadstavbovou částí tabulku o dva body před Slavií.

Tabulka FORTUNA:LIGY
Tabulka FORTUNA:LIGYLivesport