Straka se po devíti měsících vrací na Slovensko, bude trénovat Michalovce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Straka se po devíti měsících vrací na Slovensko, bude trénovat Michalovce

Straka se pokusí zachránit Michalovce v Niké lize.
Straka se pokusí zachránit Michalovce v Niké lize.Profimedia
Trenér František Straka (65) se pokusí zachránit Michalovce v nejvyšší slovenské soutěži. Zkušený český kouč nahradí u předposledního týmu ligové tabulky odvolaného Petera Struhára, do Niké ligy se vrací devět měsíců poté, co skončil na lavičce Trenčína.

Straka přichází do slovenské ligy v podobné situaci, jako když před rokem přebíral Trenčín. Ten se na konci března rovněž nacházel na předposlední příčce, pod vedením zkušeného českého kouče ale uhrál v osmi zápasech 14 bodů a obsadil devátou pozici. Klub nicméně Strakovi neprodloužil smlouvu.

Michalovce získaly v aktuálním ročníku jen šest bodů a stejně jako poslední Zlaté Moravce ve 20 zápasech nezvítězily. Opět je tak čeká skupina o záchranu. Poslední celek slovenské ligy sestupuje přímo o patro níž, předposlední tým sehraje baráž proti druhému mužstvu tabulky druhé ligy.

Michalovce dlouhodobě prokazují mizernou formu.
Michalovce dlouhodobě prokazují mizernou formu.Livesport

Bývalý reprezentační obránce Straka před angažmá v Trenčíně trénoval naposledy druholigový Třinec. V minulosti vedl řadu klubů včetně Sparty a Slavie, v lize působil také v Příbrami, Českých Budějovicích, Teplicích, Plzni a Karviné. Koučoval rovněž Slovan Bratislava a v jednom utkání byl na lavičce české reprezentace.

Tabulka Niké ligy