Sparta má třetí posilu, z Banské Bystrice získala na hostování obránce Uhrinčaťa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta má třetí posilu, z Banské Bystrice získala na hostování obránce Uhrinčaťa

Jakub Uhrinčať začne sparťanské angažmá v druholigovém B-týmu.
Jakub Uhrinčať začne sparťanské angažmá v druholigovém B-týmu.@ACSparta_CZ
Kádr Sparty rozšířil Jakub Uhrinčať (22), obhájce mistrovského titulu získal slovenského obránce z Banské Bystrice na hostování do konce sezony s opcí. Nadějný zadák začne v druholigovém B-týmu Pražanů.

"Jakub hrál poslední dva roky pravidelně slovenskou nejvyšší soutěž a dokázal se kontinuálně zlepšovat. Líbí se nám jeho typologie a má potenciál, proto ho přivádíme. V tuto chvíli přichází do našeho B-týmu, kde dostane příležitost navyknout si na naše požadavky," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Cítím se skvěle. Dostal jsem příležitost být součástí největšího klubu v České republice a už se nemůžu dočkat momentu, kdy vyběhnu na trávník. Přicházím s pokorou, vím, že se nejprve musím aklimatizovat a poznat kluky v týmu," uvedl Uhrinčať.

Odchovanec Banské Bystrice v podzimní části sezony zasáhl do všech 18 kol slovenské ligy. Nastupuje převážně ve středu obrany, jako defenzivní univerzál si už ale vyzkoušel i posty na kraji a ve středu zálohy.

Sparta v zimní přestávce zatím přivedla tři hráče. Před příchodem slovenského obránce angažovala albánského útočníka Indrita Tuciho a norského záložníka Markuse Solbakkena.

Další přestupy a spekulace