Půl metru sněhu na hřišti. Kruté mrazy zamávaly s fotbalovým programem v Bulharsku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Půl metru sněhu na hřišti. Kruté mrazy zamávaly s fotbalovým programem v Bulharsku

Fotbalu v Bulharsku zabránila sněhová pokrývka.
Fotbalu v Bulharsku zabránila sněhová pokrývka.Ludogorets.com
Extrémně husté sněžení způsobilo, že se v sobotu nemohl dohrát zápas lídrů tabulky bulharské ligy, v neděli byl zrušen duel mezi Ludogorcem Razgrad a Slavií Sofia. Na hřiště napadlo až půl metru sněhu.

Sobotní zápas bulharské ligy mezi vedoucím CSKA Sofia a Etyrem Veliko Tarnovo začal ve sněhové vánici a stihl se odehrát pouze jeden poločas. Během něj došlo k několika nebezpečným srážkám mezi hráči, kteří v takových podmínkách nezvládali hrát. Zápas byl po 45 minutách přerušen. Na stadion CSKA v neděli dorazila těžká technika, aby sníh odhrnula.

Zápas se dohraje dnes, byť hřiště zůstalo po odklízení sněhu hluboce zamrzlé. Nakonec byl úvodní hvizd o hodinu odložen a CSKA potvrdilo, že se zápas uskuteční.

Zatímco první tým tabulky nedokázal v sobotu zápas dohrát, třetí celek Ludogorec Razgrad ho ani nezahájil. Na hřišti bulharského mistra napadlo před nedělním střetnutím se Slavií Sofia až půl metru sněhu a bylo rozhodnuto o odložení zápasu na pondělí. Razgradské úřady vyhlásily na celém území stav nouze.

Velmi silné sněžení a nárazový vítr vedly k ochromení dopravy v mnoha částech Bulharska, zejména na severu a východě. Ve čtyřech z 28 okresů byla vyhlášena červená výstraha a v dalších sedmi oranžová výstraha.