Pálil jako Rooney, slavil jako Ronaldo. Garnacho nadchl United. Aston Villa stoupá k výšinám

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pálil jako Rooney, slavil jako Ronaldo. Garnacho nadchl United. Aston Villa stoupá k výšinám

Aktualizováno
Garnacho rozhodl utkání s Evertonem už ve třetí minutě.
Garnacho rozhodl utkání s Evertonem už ve třetí minutě.AFP
Fotbalisté Tottenhamu nevyužili výhodu domácího prostředí a ve 13. kole Premier League podlehli Aston Ville 1:2. Ve druhém nedělním zápase soutěže zavítal Manchester United na hřiště Evertonu, kde nakonec také oslavil výhru 3:0. Nejdůležitější okamžik zápasu se odehrál už ve třetí minutě, kdy hostující Alejandro Garnacho (19) rozvlnil síť neuvěřitelnými nůžkami, jimiž připomněl legendárního Wayna Rooneyho. Pro následnou oslavu pak hledal inspiraci u další ikony Rudých ďáblů Cristiana Ronalda.

Tottenham – Aston Villa 1:2

Úvod utkání přitom vyšel Kohoutům skvěle, když je ve 22. minutě poslal do vedení výstavní šajtlí Giovani Lo Celso, a zaznamenal tak svůj premiérový soutěžní zásah v sezoně. Jednobrankový rozdíl ve skóre však trval jen do nastavení první půle, kdy hlavou vyrovnal Pau Torres. Na stopera Villans navázal po hodině hry Ollie Watkins, jenž přízemním pokusem dokonal obrat a posunul svůj tým jen o dva body za vedoucí Arsenal.

Everton – Manchester United 0:3

Už ve třetí minutě naprosto umlčel domácí publikum Garnacho, který se stal adresátem na první pohled přetaženého centru Dioga Dalota. Když ale míč doplul na vzdálenost dobrých 15 metrů od brány, položil se mladý rodák z Madridu do vzduchu takovým způsobem, že svými nůžkami pohádkově překonal Jordana Pickforda.

Toffees mohli po půlhodině hracího času vyrovnat, když nikým nehlídaný Dominic Calvert-Lewin hlavičkoval z malého vápna, k jeho smůle však byl André Onana postaven ideálně. Brankář United se zaskvěl i o chvíli později, kdy zlikvidoval nejen další střelu Calverta-Lewina, ale i následnou dorážku Dwighta McNeila.

Po návratu ze šaten se na útočný výpad do vápna vydal Anthony Martial, jenž se po kontaktu s Ashleym Youngem v šestnáctce poroučel k zemi. Rozhodčí nejprve udělil žlutou kartu útočníkovi Rudých ďáblů za simulování, následně však své rozhodnutí změnil a odpískal penaltu. K té se v 56. minutě postavil Marcus Rashford, který ji suverénní střelou pod břevno proměnil.

Domácí ani poté zbraně nesložili a snažili se s nepříznivým vývojem něco udělat, nicméně hned několikrát je zastavil skvělý Onana. V 75. minutě pak ještě pojistil náskok hostujícího celku Martial, jenž po přiťuknutí Bruna Fernandese elegantním lobem pokořil Pickforda potřetí.

Tabulka Premier League