Real za výhrou dotáhl Rodrygo, pálil i uzdravený Bellingham. Betis se na Spartu naladil výhrou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Real za výhrou dotáhl Rodrygo, pálil i uzdravený Bellingham. Betis se na Spartu naladil výhrou

Aktualizováno
Rodrygo byl hlavní hvězdou zápasu.
Rodrygo byl hlavní hvězdou zápasu.Profimedia
Villarreal zvítězil ve 14. kole LaLigy nad Osasunou 3:1 a po čtyřech po sobě jdoucích ztrátách konečně naplno bodoval před zraky vlastních fanoušků. Sevilla prohrála s Realem Sociedad a v závěru přišla o zkušené lídry Sergia Ramose a Jesúse Navase, oba dostali červenou kartu. Real Madrid vyhrál nad Cádizem jasně 3:0, dvěma góly se blýskl Rodrygo.

Villarreal – Osasuna 3:1

Žlutou ponorku k triumfu nasměroval po změně stran hrdina nedávného pohárového duelu José Luis Morales, jenž překonal své dvougólové vystoupení a hattrickem přihrál svému týmu důležitý triumf. Již 36letý útočník se tak od příchodu staronového kouče trefil celkem pětkrát.

Moralesovy statistiky proti Osasuně.
Moralesovy statistiky proti Osasuně.Opta by StatsPerform/Profimedia

Real Sociedad – Sevilla 2:1

Fotbalisté Realu Sociedad zvládli ve 14. kole LaLigy na vlastní půdě ošemetný souboj se Sevillou a vyhráli 2:1, čímž potvrdili, že se jim proti soupeři z Andalusie dlouhodobě daří. Zmar Rojiblancos odstartoval již ve třetí minutě smolným vlastním gólem Marko Dmitrovič, aby na něj posléze navázal výstavní dalekonosnou ranou Umar Sadiq, který se v dresu královského klubu trefil v probíhající sezoně vůbec poprvé. Na vítězství Basků už nic nezměnila ani hlavička Youssefa En Nesyriho, jenž po hodině hry i s přispěním teče rozvlnil síť. Závěrečný tlak hostujícího celku otupila dvě vyloučení. Pod sprchy musel předčasně odejít za nevybíravý zákrok nohama napřed Sergio Ramos a chvíli po něm i další zkušený obránce Jesús Navas.

Cádiz – Real Madrid 0:3

Reprezentační pauza byla pro Real Madrid absolutní pohromou. Bílý balet v průběhu sezony trápilo zranění hned několika klíčových hráčů. K nim se navíc právě kvůli zápasům v národních týmech přidali další dva stavební kameny základní sestavy Eduardo Camavinga a Vinícius Júnior, u nichž se potvrdilo, že si v letošním kalendářním roce již nezahrají. Do utkání na hřišti Cádizu se však alespoň dokázal uzdravit nejlepší střelec ligy Jude Bellingham.

Už ve třetí minutě mohli jít hosté do vedení, když tečovaný centr Daniela Carvajala nepříjemně změnil svou trajektorii, gólman Conan Ledesma byl ale u tyče včas. Chvíli nato pálil z přímého kopu Javi Hernández, nicméně jeho tvrdá střela skončila nad brankovou konstrukcí. Skóre se tak přepisovalo až ve 14. minutě, kdy se po nádherném driblinku uvnitř vápna dostal ke střele Rodrygo, který následně zakroutil míč přímo do šibenice. Cádiz mohl vyrovnat v závěru poločasu, proti byl však Lunin, jenž tygřím skokem vyrazil jedovatou ránu Rogera Martího.

Rodrygovy statistiky v zápase.
Rodrygovy statistiky v zápase.Opta by StatsPerform

Po hodině hry mohl vedení Realu pojistit Luka Modrič, jeho střelu zpoza vápna ale zastavila levá tyč domácí branky. Klid na kopačky hostů tak dodal až ve 64. minutě Rodrygo, který byl na konci rychlého protiútoku Bílého baletu. Stejně jako v prvním případě vyšperkoval mladý Brazilec zápis do kolonky střelců nejen krásnou ranou, ale i obehráním několika protihráčů. Madridské ofenzivní představení pokračovalo i nadále. Nezastavitelný Rodrygo předvedl další povedený slalom ve středu hřiště v 74. minutě. Tentokrát ho ale nezakončil střelou, nýbrž přihrávkou na Bellinghama, jenž přízemním pokusem určil konečnou podobu skóre.

Real Madrid tak potvrdil papírové předpoklady a i přes absenci několika zraněných hráčů dotáhl zápas do vítězného konce. Bílý balet se v příštím ligovém utkání představí 2. prosince doma proti Granadě, Piráti zavítají už 29. listopadu na Mallorku.

Betis – Las Palmas 1:0

Fotbalisté Realu Betis porazili ve 14. kole LaLigy nováčka Las Palmas 1:0 a potvrdili skvělou bilanci na domácím trávníku, kde v letošní sezoně ještě nenašli přemožitele a šestkrát v řadě tam zvítězili. Základ úspěchu položil v 19. minutě z dorážky Willian José, jenž v ročníku 2015/2016 nastupoval právě v dresu hostujícího celku. Tomu by se podobný ofenzivní hráč hodil, neboť klubu z Kanárských ostrovů patří druhý nejhorší útok v soutěži a už posedmé vyšel gólově naprázdno. Tým ze Sevilly se naopak ideálně naladil na čtvrteční zápas Evropské ligy, v němž se střetne s pražskou Spartou.

Tabulka La Ligy