Krejčí v generálce srazil Malmö dvěma góly. Plzeň jen remizovala, Dynamo udrželo neporazitelnost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Krejčí v generálce srazil Malmö dvěma góly. Plzeň jen remizovala, Dynamo udrželo neporazitelnost

Ladislav Krejčí dal v generálce na ligu dvě branky.
Ladislav Krejčí dal v generálce na ligu dvě branky.AC Sparta Praha
Sparta v generálce na jarní část sezony porazila Malmö 2:1 a vyhrála i čtvrté utkání zimní přípravy. Souboj českého a švédského mistra v posledním zápase Pražanů na španělském soustředění rozhodl dvěma góly kapitán Ladislav Krejčí. Plzeň zakončila kemp ve Španělsku remízou 1:1 s dánským Aarhusem. Západočeši v šestém lednovém přípravném duelu poprvé nezvítězili.

Malmö – Sparta 1:2

Za Malmö se už v osmé minutě trefil Sebastian Nanasi, ale Spartu první inkasovaný gól v zimní přípravě nerozhodil. Už za tři minuty vyrovnal Krejčí po rohovém kopu. Ještě před pauzou musel vystřídat zraněný obránce Filip Panák.

"Během hry jsem viděl, že si něco udělal v souboji se zády. Byl to pravděpodobně velmi tvrdý dopad, který vše způsobil. Doufám tedy, že bude jen otlučený, pravdu se ale dozvíme brzy," uvedl dánský trenér Sparty Brian Priske pro klubový web.

Druhou branku letenského mužstva vstřelil opět stoper Krejčí, jenž v 60. minutě proměnil penaltu za faul na Jana Kuchtu. "V první půli jsme měli trošku potíže, soupeř měl kvalitní presink a znepříjemňoval nám rozehrávku. Proto jsme to museli postavit trošku jinak. Druhá půle pak už byla otevřenější, z čehož jsme těžili a vytvořili si několik šancí, se kterými jsme mohli naložit lépe. Celkově jsem ale se dvěma góly spokojený, radost mám také z toho, že jsme skórovali ze standardky," řekl Priske.

Lídři tabulky zahájí jarní fázi ligového ročníku v sobotu 10. února na stadionu nováčka z Karviné. "Těším se, až pojedu domů do Skandinávie s vědomím, že jsme porazili mistry Dánska, Švédska i Norska, což je taková třešnička na dortu. To je samozřejmě nadsázka. Nejdůležitější je výkonnostní stránka a kluci makali tvrdě a jsou právem unavení. Bylo to tedy povedené soustředění, teď už jen zbývá doladit detaily, abychom byli příští týden připraveni," přidal kouč Sparty.

Viktoria Plzeň – Aarhus 1:1

Plzeňští začali dobře a ve 13. minutě otevřel skóre Pavel Šulc. Autor osmi podzimních ligových gólů se prosadil po samostatném úniku. Po zaváhání obrany Viktorie v závěru první půle ale srovnal Mathias Sauer střelou zblízka.

Po změně stran už přes několik šancí další branka nepadla, zásah plzeňského Václava Jemelky neplatil kvůli ofsajdu. Třetí mužstvo nejvyšší soutěže vstoupí do druhé části sezony 10. února domácím ligovým duelem s Mladou Boleslaví.

"Byla to opět dobrá prověrka, kdy jsme si vyzkoušeli určité varianty. Něco se povedlo lépe, něco méně, ale celkově jsme viděli solidní věci a jsme dobře nachystáni na start ligy," řekl pro klubový web Marek Bakoš, asistent plzeňského trenéra Miroslava Koubka.

"Soupeř byl dobrý, proto jsme si jej také vybrali. Mělo to tempo, přesto jsme měli šance, trefili tyčku a vytvořili si další situace, které jsme nedotáhli. Kdybychom dali o jeden dva góly více, bylo by to lepší, ale věřím, že jsme si to nechali na sezonu," dodal bývalý slovenský reprezentant.

České Budějovice – Kolos Kovalivka 1:1

České Budějovice v Turecku remizovaly s Kovalivkou 1:1. Ukrajinský tým poslal do vedení v 65. minutě Topalov, na jehož branku rychle odpověděl Čermák. Jihočeský poslední tým ligové tabulky v pěti přípravných duelech neprohrál.