Bratrský souboj se Slováky potěšil diváky v Uherském Hradišti, prosadil se i Kabongo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bratrský souboj se Slováky potěšil diváky v Uherském Hradišti, prosadil se i Kabongo

Česká reprezentace zvládla zápas se Slovenskem na výbornou.
Česká reprezentace zvládla zápas se Slovenskem na výbornou.Profimedia
Česká jednadvacítka po neúspěšném mistrovství Evropy zvládla přátelský zápas proti Slovensku, které porazila na stadionu v Uherském Hradišti 2:0. První poločas nebyl ze strany Lvíčat příliš oslnivý, ihned po změně stran ovšem přišly na hřiště čerstvé síly, mezi nimiž byl i zlínský David Tkáč (21), jenž rázem vsítil vítěznou branku. Pojišťovací trefou na něj následně navázal Christophe Kabongo (20), pro kterého to byl debutový duel za U21.

Česko – Slovensko 2:0

Krátce po zahájení utkání mohl otevřít skóre talent pražské Slavie Matěj Jurásek, avšak zakončení levou nohou na zadní tyč těsně minulo bránu. Na další větší příležitost si diváci v Uherském Hradišti počkali až do 29. minuty kdy musel být v pohotovosti brankář Lukáš Horníček, když centr z levé strany nebezpečně tečoval Roman Čerepkai, mladíka Bragy ale nakonec překonat nedokázal. Jurásek o chvíli později znovu zahrozil, tentokrát proti němu nadvakrát zasáhl sparťan Jakub Surovčík.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Lvíčata na sebe opět upozornila krátce po zahajovacím hvizdu druhé půle. Křídelník Kabongo, jenž je momentálně na hostování v Podbrezové z belgického Lommelu, z voleje netrefil bránu. Krátce nato se však už domácí radovali. Tečovaný centr Martina Suchomela z levé strany do odkryté sítě uklidil záložník Zlína Tkáč

Kabongo se nakonec také dočkal, když po skvělé průnikovce zamířil přesně na zadní tyč a nedal nově příchozímu Adamu Hrdinovi absolutně žádnou šanci. Zvýšit náskok mohl po skvěle kopnutém rohu nikým nehlídaný Denis Halinský, nicméně Hrdina předvedl proti jeho ráně doslova heroický zákrok. V závěru utkání o sobě ještě chtěl dát vědět Daniel Fila, jenže pouze orazítkoval břevno.