Messi pokořil další metu, proti Curacau dal hattrick a zaznamenal 100. gól za Argentinu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Messi pokořil další metu, proti Curacau dal hattrick a zaznamenal 100. gól za Argentinu
Messi dosáhl historického milníku za národní tým.
Messi dosáhl historického milníku za národní tým.AFP
Lionel Messi (35) překročil hranici 100 gólů v dresu argentinské reprezentace, když v úterý otevřel skóre v přátelském utkání proti Curacau. Ještě v prvním poločase přidal fenomenální fotbalista další dva góly, zkompletoval hattrick a výraznou měrou se podílel na vítězství úřadujících mistrů světa 7:0.

Argentina – Curacao 7:0

Messi se v Santiagu del Estero proti karibskému soupeři trefil třikrát během 17 minut. Jubilejní stým gólem otevřel ve 20. minutě skóre po přihrávce Giovaniho Lo Celsa pravačkou po zemi. Druhou stovku zásahů načal ve 33. minutě střelou na zadní tyč a čtyři minuty nato zakončil únik po další Lo Celsově nahrávce.

V elitní společnosti stogólových reprezentačních střelců Messi doplnil Portugalce Cristiana Ronalda (122) a Íránce Alího Daeího (109).

"Nepřestáváme slavit a myslím, že je to tak správně a zasloužené. Doufám, že těch gólů od Messiho bude ještě víc. Zaslouží si veškerou slávu a je dobré, že všechny tyto branky vstřelil na argentinské půdě, má to svou mimořádnou hodnotu," uvedl argentinský trenér Lionel Scaloni.

Messi dostává míč ze zápasu, ve kterém dosáhl svého 100. gólu za Argentinu.
Messi dostává míč ze zápasu, ve kterém dosáhl svého 100. gólu za Argentinu.AFP

Minulý týden v Buenos Aires Messi v prvním utkání Argentiny od prosincového triumfu na mistrovství světa v Kataru přispěl svým 800. soutěžním gólem k výhře 2:0 v přípravě nad Panamou.

Vedle hvězdného útočníka Paris Saint-Germain zatížili v úterý konto Curacaa ještě v prvním poločase Nicolás González a Enzo Fernández, po přestávce pak přidali další branky Ángel Di María a Gonzalo Montiel.