Nagelsmannovi debut na německé střídačce vyšel, výhru nad USA řídil Füllkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nagelsmannovi debut na německé střídačce vyšel, výhru nad USA řídil Füllkrug
Němci v USA vyhráli.
Němci v USA vyhráli.AFP
Fotbalisté Německa zvládli pod novým trenérem Julianem Nagelsmannem přátelské utkání na půdě USA, kde zvítězili proti domácí reprezentaci 3:1. Do zápasu sice vstoupili lépe Američané, když se ve 27. minutě prosadil Christian Pulisic (25), poté ovšem převzali otěže duelu Němci, jimž k triumfu pomohl především Niclas Füllkrug (30). Ten po změně stran gólem a asistencí dokonal obrat hostů, čímž zároveň vylepšil svou individuální bilanci na osm branek v prvních 10 odehraných duelech za národní tým. Lépe se za posledních 45 let vedlo jen Sergemu Gnabrymu, jenž reprezentační kariéru rozjel hned devíti góly.

USA – Německo 1:3

Pulisic se postaral o první vzrušení, když si naběhl za obranu Němců a svůj útočný výpad následně zakončil přesnou střelou k pravé tyči. Radost mu však velmi brzy zkazil zdvižený praporek sudího. O chvíli později zahrozil i hostitel nadcházejícího evropského šampionátu, přízemní střela Floriana Wirtze ale skončila na tyči.

O změnu skóre se tak zasadil ve 27. minutě nádhernou ranou do šibenice z hranice vápna Pulisic. Ještě před odchodem do šaten ale vyrovnal po poněkud krkolomné, avšak zároveň efektivní kombinaci s Leroyem Saném záložník Ilkay Gündogan.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Po změně stran mohl zvrátit průběh zápasu na stranu Němců Füllkrug, střela na bližší tyč ale Matta Turnera nezaskočila. Stejný hráč se však nakonec prosadit dokázal, když si v 58. minutě ve vápně šikovně převzal míč a následně nedal americkému brankáři umístěnou ranou sebemenší šanci.

Chvíli nato se útočník Dortmundu převtělil do role nahrávače zásluhou povedené asistence na gól Jamala Musialy, jenž stál nejen na konci úspěšné akce, ale i na jejím úplném začátku.

Další výsledky přátelských zápasů