Sázka na zkušenosti nevyšla. Die Mannschaft v Rakousku potopil zkrat ofenzivní hvězdy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Sázka na zkušenosti nevyšla. Die Mannschaft v Rakousku potopil zkrat ofenzivní hvězdy
Leroy Sané viděl v prestižním přátelském duelu červenou kartu.
Leroy Sané viděl v prestižním přátelském duelu červenou kartu.Profimedia
Rakousko zvítězilo v přátelském utkání nad Německem 2:0. Favorizovaným hostům chyběl ve hře jakýkoliv nápad a jejich mizerného vystoupení využil ke vstřelení úvodní branky Marcel Sabitzer. Trefa záložníka Dortmundu, jenž v německé nejvyšší soutěži odstartoval už osmou sezonu, se nakonec ukázala být vítěznou, jelikož výkon hostů se i kvůli zbytečné červené kartě Leroye Saného nezlepšil ani po změně stran. Trápícímu se Die Mannschaftu tak ve hledání pohody nepomohla ani velmi zkušená základní sestava, která byla s průměrným věkem 29 let a 287 dnů nejstarším německým výběrem od Eura 2000.

Rakousko – Německo 2:0

Německo hledalo ideální formu před nadcházejícím domácím Eurem i pod novým trenérem Julianem Nagelsmannem. Ten ve třech přátelských duelech okusil výhru, remízu i porážku. V poslední bitvě s Turky se mluvilo především o experimentální pozici kritizovaného Kaie Havertze, jenž nastoupil na levém beku a dokonce vstřelil gól. I přesto však Němci padli, což chtěli odčinit na hřišti ve Vídni. Tam na ně čekal rakouský národní tým, který si velmi dobrými výkony v kvalifikaci zajistil místenku na evropském šampionátu.

Die Mannschaft do zápasu nevstoupil vůbec dobře, hráči dělali chybu za chybou a jednu z nich mohl potrestat Michael Gregoritsch. Vytáhlý útočník obdržel fantastický oblouček za obranu, nicméně skvěle ho přečetl Kevin Trapp. Bývalý trenér Bayernu by jen těžko hledal nějaká pozitiva na úvodu utkání. Tragický přístup k zápasu navíc ve 29. minutě dobře umístěnou ranou k levé tyči potrestal spoluhráč třech fotbalistů v bílém z Dortmundu Sabitzer. Pro německý výběr mohlo být ještě hůř, poněvadž se ve vápně k zajímavému zakončení propracoval Christoph Baumgartner, ovšem jeho projektil prosvištěl těsně vedle spojnice.

Všichni fanoušci se ještě nestihli po poločasové přestávce vrátit na svá sedadla a Němci už museli hrát v oslabení. Po vlastním faulu totiž nepřiměřeně reagoval Sané, který udeřil Phillippa Mweneho do obličeje, a křídelník Mnichova tak mohl jít předčasně pod sprchu. Chyby v rozehrávce neopustily mistry světa z roku 2014 ani po změně stran. Robert Andrich měl sice hodně času, avšak jeho přihrávka nenašla nikoho v bílém dresu, a do protiútoku tak mohli znovu Rakušané, nicméně Gregoritsch na Trappa ani tentokrát nevyzrál. Nagelsmannův výběr nakonec inkasoval i ve druhé půli. Stopeři bránili velmi nedůsledně, čehož využil Baumgartner, jenž efektně přeloboval bezmocného gólmana Frankfurtu. Dalšího přesného zásahu se fanoušci ve Vídni už nedočkali, avšak šance byly převážně na straně domácího celku, jako tomu bylo po celý zápas.