Arsenal i Liverpool ztratily v boji o titul cenné body, neuspěl ani West Ham

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal i Liverpool ztratily v boji o titul cenné body, neuspěl ani West Ham
Aktualizováno
Aston Villa porazila Arsenal 2:0.
Aston Villa porazila Arsenal 2:0.Profimedia
Crystal Palace, které v prosinci remizovalo na půdě Manchesteru City, bodovalo na hřišti dalšího aspiranta na titul, když ve 33. kole Premier League vyhrálo na půdě Liverpoolu 1:0. Na Anfieldu se hrál od úvodu strhující duel plný šancí, ty favoritovy však zůstávaly nevyužity, naopak v dresu Orlů udeřil Eberechi Eze (25). Další z adeptů na vítězství v soutěži Arsenal selhal proti Aston Ville, jež ho porazila 2:0. Domácí porážku 0:2 musel skousnout i West Ham, který podlehl Fulhamu.

Arsenal – Aston Villa 0:2

V první nadějné příležitosti se objevil hned ve druhé minutě Ollie Watkins, jenž po zblokované střele hostujícího kapátana Johna McGinna hlavičkoval těsně nad břevno. Na druhé straně vybídl Leandro Trossard fantastickým pasem ke skórování Kaie Havertze, jehož prudkou ránu zastavil bývalý gólman Arsenalu Emiliano Martínez. Krátce nato zahrozil po krásném centru Bukaya Saky Gabriel Jesus, který ovšem namířil hlavičkový pokus pouze do boční sítě. 

Závěr poločasu se nesl ve znamení velkých šancí na obou stranách. Nejprve po obrovské chybě v rozehrávce Kanonýrů trefil Watkins vzdálenější tyč, prakticky ihned z protiútoku Trossard ve stoprocentní tutovce napálil pouze Martíneze. Po něm ještě Saka těsně minul vzdálenější tyč.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Ve druhé půli se na další velkou příležitost čekalo až do 62. minuty, kdy si Youri Tielemans našel odražený balon po rohovém kopu a povedenou ranou orazítkoval nejprve břevno a následně tyč domácí brány. Na druhé straně se ze zhruba 20 metrů opřel do balonu Gabriel Jesus a jeho prudkou střelu směřující k pravé tyči musel výborným zákrokem zneškodnit Martínez.

Rozhodující momenty se odehrály v poslední desetiminutovce zápasu. Nejprve Leon Bailey uklidil do odkryté brány míč, který přes celou šířku pokutového území poslal Lucas Digne. Vítězství Villans následně zpečetil Watkins, jenž po samostatném úniku i přes dotírajícího obránce přeloboval gólmana Davida Rayu.

Liverpool – Crystal Palace 0:1

Když se na liverpoolském stadionu představil před nedávnem Brighton, skóroval už ve druhé minutě. Podobně hrozivý start potkal domácí i tentokrát, jelikož kombinační akce po levé straně hřiště uvolnila uvnitř vápna Ezeho, který bez problémů překonal uzdraveného Alissona.

Ten se ohlížel za balonem mířícím do sítě také v 18. minutě, chytrý lob v podání Jeana-Philippeho Matety ale heroicky dostihl na brankové čáře Robertson. Pak už se probudili Reds, nicméně několik příležitostí zlikvidoval Dean Henderson a v jednom případě zazvonilo břevno, jež ze závaru po rohovém kopu nastřelil Wataru Endó.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Z totožného typu standardní situace mohl, nebo lépe řečeno měl, skórovat krátce po změně stran Darwin Núňez. Osamocený Uruguayec se zblízka vší silou opřel do míče, trefil ovšem jen uprostřed brány stojícího Hendersona. Ještě větší šanci spálil v 73. minutě Diogo Jota. Ten už totiž nemusel čelit ani Hendersonovi, vedení Orlům ale zachránil blokující Nathaniel Clyne, bývalý hráč Reds.

Do festivalu neproměněných tutovek se posléze zapojili i Londýňané, když mohutný Mateta udržel na zádech stopera a z hranice malého vápna trestuhodně napálil Alissona. Aby toho nebylo málo, po bleskovém kontru mužů v červeném selhal Curtis Jones, jenž vůbec netrefil bránu. Razítko na zakletý duel dal sám Mohamed Salah, který z pozice, z níž jindy skóruje poslepu, tentokrát nastřelil nohu Tyricka Mitchella.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

West Ham – Fulham 0:2

Fulham porazil West Ham 2:0, a poprvé od roku 2004 tak odjel ze stadionu Kladivářů se třemi body. V zápase se výborně prezentoval český bek Vladimír Coufal, jenž měl dokonce dvě velké příležitosti ke skórování. Bývalému slávistovi ovšem stejně jako jeho spoluhráčům nepřálo štěstí v zakončení.

Jediným úspěšným střelcem duelu tak byl hostující Andreas Pereira, jenž nejprve využil obrovské defenzivní chyby Konstantinose Mavropanose a po změně stran uklidil míč do sítě po bleskovém protiútoku. Tomáš Souček naskočil do utkání v 69. minutě.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Tabulka