Manchester City proti Lutonu splnil roli favorita, Brentford doma přehrál Sheffield

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester City proti Lutonu splnil roli favorita, Brentford doma přehrál Sheffield
Haaland přispěl k výhře City proměněnou penaltou.
Haaland přispěl k výhře City proměněnou penaltou.Profimedia
Fotbalisté Manchesteru City porazili ve 33. kole Premier League na vlastním stadionu Luton 5:1. Rozdíl mezi oběma celky navíc mohl být ještě mnohem vyšší, protože Citizens na trávníku naprosto dominovali, o čemž svědčila i statistika střel v poměru 37:4. První branku si hosté paradoxně vsítili sami, když nepřesný volej Erlinga Haalanda usměrnil do sítě Kloboučníků obličej bránícího Daikiho Hashioky. Rozhodující gól poté zajistil krásnou ranou pod břevno Mateo Kovačič (29). Domácí se tak před nedělními zápasy konkurentů v boji o titul posunuli o bod do čela tabulky. Velký krok k záchraně udělal Brentford, který doma porazil Sheffield 2:0.

Manchester City – Luton 5:1

První velkou šanci rozpoutal už v úvodní minutě Kevin De Bruyne, jenž průnikovou přihrávkou vyzval k dlouhému náběhu Haalanda. Jeho zakončení sice krásně vychytal Thomas Kaminski, při následné dorážce ovšem norský útočník z voleje nastřelil obličej Hashioky, od něhož míč zamířil do sítě.

I nadále na hřišti jasně dominovali Citizens. Nebezpeční byli zejména po centrech De Bruyneho. Haaland ani Joško Gvardiol ale mezi tři tyče nezamířili. Ve 28. minutě po pasu Belgičana z úhlu nastřelil brankovou konstrukci Matheus Nunes. Sám De Bruyne vyzkoušel Kaminského reflexy v závěru úvodního dějství, gólman si však s jeho pokusem poradil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Změna stran přinesla absolutně stejný obrázek jako první poločas. Luton neměl sebemenší šanci na srovnání, i domácí ale mysleli na středeční utkání Ligy mistrů a mnoho silami v útoku neplýtvali. O to krásnější byla ovšem trefa Kovačiče, jenž odražený míč z voleje zavěsil pod břevno. Krátce nato si první střelu připsali i The Hatters, když Cauley Woodrow orazítkoval horní tyč. S třetí brankou ovšem přišli domácí. V 76. minutě totiž bez obtíží proměnil pokutový kop přízemní ranou k tyči Haaland.

Citizens tak příliš nerozhodila ani chyba Nunese, jehož při rozehrávce obral o míč Ross Barkley, který i sám snížil. Třigólový náskok si navíc domácí vzali zpátky v 87. minutě, kdy se po krásném průniku do vápna z levé strany prosadil Jérémy Doku. Definitivní podobu skóre pak určil ve třetí minutě nastavení Gvardiol, který vymetl horní roh branky ranou z hrany vápna.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Brentford – Sheffield United 2:0

Fotbalisté Brentfordu zvítězili na domácí půdě nad Sheffieldem United 2:0. O první výhře Londýňanů po více než dvou měsících rozhodla situace ze 64. minuty, kdy si teprve 19letý Oliver Arblaster srazil balon za záda vlastního brankáře.

Smolný moment odchovance pro Žiletky znamenal, že jejich ztráta na nesestupové pozice narostla na 10 bodů. V jejich případě jich je přitom ve hře už pouhých 18.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Burnley – Brighton 1:1

Fotbalisté Burnley se ubránili náporu Brightonu a vydřeli remízu 1:1. Hráči obou celků si nechali góly až na závěr utkání, když se nejprve čtvrt hodiny před koncem prosadil po hrubce hostující obrany Josh Brownhill, aby následně o pár minut později smolně dostal gól jeho spoluhráč Arijanet Murič.

Ten nezkrotil zpětnou přihrávku a dal vzpomenout na svou týden starou chybu, kdy se jeho výkop odrazil od Dominica Calverta-Lewina do odkryté brány. Kosovský gólman tedy takto degradoval svůj předchozí výkon, kterým dlouho držel Clarets ve hře o velmi cenné vítězství v boji o záchranu.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Nottingham – Wolves 2:2

Vlažný úvod utkání rozčísl až Ryan Yates, jenž se za hranicí šestnáctky s míčem dlouho nerozpakoval a vypálil po zemi, brankář José Sá byl ovšem připraven. Ve 25. minutě využil zaváhání v obraně hostů Giovanni Reyna, jenž tvrdě vystřelil těsně vedle tyče. O chvíli později se špatné rozehrávky dopustili i domácí, z čehož rezultoval Joao Gomes, jenž vyslal jedovatý projektil, který zastavil až na brankové čáře obránce Murillo.

Ve 40. minutě už se skóre měnilo. Cunha se skvěle uvolnil mezi dvěma obránci a parádním pokusem od tyče otevřel skóre. Ještě v prvním dějství však domácí srovnali, když Reyna namířil rohový kop přesně na hlavu Morgana Gibbse-Whita, který se nemýlil.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po změně stran se po sérii odrazů dostal balon v pokutovém území k Danilovi, jenž umístěnou ranou rozvlnil síť. Domácí se však z vedení dlouho neradovali, jelikož v 62. minutě neudržel míč v náruči brankář Matz Sels, díky čemuž mohl Cunha srovnat.

Hned z rozehry se dostal ke střele z hranice pokutového území Danilo, jehož pokus mířící pod břevno vytěsnil Sá. Ten se činil i nadále, když chytil nebezpečný skákavý pokus Neca Williamse. Forest následně soupeře zatlačil a neustále hrozil, nicméně vítěznou branku už nevstřelil.

Statistiky hráče.
Statistiky hráče.Opta by Stats Perform

Bournemouth – Man. United 2:2

Solanke se ideálně uvolnil od svého strážce a přesnou přízemní ranou otevřel už v 16. minutě skóre. Hned v následující akci se Marcus Rashford dostal do průniku ze strany, který však zakončil pouze střelou mířící do boční sítě. Jen o chvíli později si navedl míč na levačku v pokutovém území Luis Sinisterra, jenže jeho obstřel na zadní tyč těsně minul bránu.

V další příležitosti neuspěl Ryan Christie, když trefil pouze brankáře Andrého Onanu. Nevyužité šance hosté ztrestali. V šestnáctce se ujal míče Fernandes, jenž nekompromisní dělovkou pod břevno srovnal.

Ve 36. minutě si uzmuli vedení zpět na svou stranu The Cherries. Kluivert umístil svůj projektil přesně k tyči, čímž nedal gólmanovi šanci. Ještě před změnou stran hlavičkoval Miloš Kerkez, trefil však jen břevno. Horní tyč poté orazítkoval rovněž Fernandes.

Hráčské hodnocení.
Hráčské hodnocení.Livesport

Začátek druhého dějství se nesl ve značně klidnějším tempu než celý první poločas. To se změnilo v 65. minutě, kdy hosté zahrávali po ruce Adama Smithe v šestnáctce pokutový kop. Ten nekompromisní trefou k tyči proměnil Fernandes. Další příležitosti už opatrná druhá půle nenabídla, a oba týmy se tak rozešly smírně.

Tabulka Premier League