Arsenal se nevzdává naděje na titul. West Ham překvapivě zdolal Manchester United

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal se nevzdává naděje na titul. West Ham překvapivě zdolal Manchester United
Aktualizováno
Arsenal je stále v boji o titul.
Arsenal je stále v boji o titul.AFP
Londýnský Arsenal zvítězil ve 34. kole Premier League na půdě Newcastlu 2:0. Jeho tříbodový zisk se však nerodil snadno, neboť musel v úvodu čelit drtivému tlaku domácích, ze kterého pramenila i penalta. Ta však byla odvolána a krátce nato vyslal vítěznou střelu zpoza vápna Martin Ödegaard (24). West Ham rozdílem jediné branky porazil Manchester United. Na úspěchu Kladivářů měl značný podíl chybující gólman David de Gea (32).

Newcastle – Arsenal 0:2

Kanonýři si po debaklu od Citizens už nemohli dovolit jediné zaváhání, los jim však situaci příliš neusnadňuje. Po jednoznačném vítězství v londýnském derby nad Chelsea se tým kouče Mikela Artety musel začít soustředit na duel proti Newcastlu, který útočí na svou první účast v Lize mistrů po 20 letech. 

Během bouřlivého začátku utkání duelu viděli diváci nejprve tyč ve druhé minutě po pokusu Jacoba Murphyho a o chvíli poté anulovanou penaltu pro pruhované. Přesto se vedení ujali hosté. Krátce před odehranou čtvrthodinou si připsal 15. trefu v letošním sezoně Ödegaard, když precizní přízemní střelou z úctyhodné dálky překonal Nicka Popea.

O několik minut později podržel svůj celek právě anglický brankář parádním dvojzákrokem. Nejprve zlikvidoval zakončení Gabriela Martinelliho a následně reagoval na zakončení kapitána Arsenalu Ödegaarda. Právě norský záložník se v nastaveném čase úvodního dějství objevil přímo před Popem, který neskutečným zákrokem nohou poslal hráče do šaten jen za jednobrankového rozdílu.

Několik minut po návratu hráčů na hrací plochu byli Kanonýři blízko ke zdvojnásobení vedení. Pokus Martinelliho orazítkoval břevno poté, co si brazilský talent poradil s obranou Strak. Na druhé straně hřiště připomněl svou poctivou defenzivní práci Granit Xhaka, když po rychlém protiútoku domácích skvěle načasovaným skluzem zamezil střeleckému pokusu odchovance Arsenalu Joea Willocka. V 71. minutě navíc dostal příliš prostoru od defenzivy Newcastlu Martinelli a jeho prudký nástřel před branku si smolně srazil do vlastní sítě Fabian Schär.

West Ham – Manchester United 1:0

Diváci sledovali aktivní nástup svěřenců trenéra Erika ten Haga, když v úvodních 20 minutách hry zahrozila všechna útočná esa United. Přízemní pokusy Bruna Fernandese a Antonyho prosvištěly shodně těsně vedle levé tyče branky Lukasze Fabiaňského. Rána Marcuse Rashforda z konce 17. minuty se pak zastavila až přímo na levé tyči.

Tým z Manchesteru byl následně za svou neefektivitu potrestán, když ve 27. minutě poslal Kladiváře do vedení nenápadnou střelou z hranice pokutového území Said Benrahma. Značný podíl si na Alžířanově trefě připsal hrubě chybující gólman De Gea. Krátce poté měl na noze vyrovnání Antony, projektil brazilského útočníka však orazítkoval pouze pravou tyč.

V 52. minutě se už domácí celek radoval z navýšení vedení, trefa Michaila Antonia ale nebyla kvůli útočnému faulu uznána. O čtyři minuty později zahrozil ze střední vzdálenosti Wout Weghorst, jehož pokus skončil až v rukavicích pozorného Fabiaňského. Chvíli po hodině hry zakončil z pravé strany pokutového území střelou z voleje Tomáš Souček, rána českého záložníka proletěla těsně vedle hostující branky.

Londýňané byli při chuti, v 66. minutě mohl jejich vedení zvýšit Antonio, ani on však mezi tři tyče nezamířil. Krátce nato byl už Souček úspěšný, radost českého reprezentanta byla ale předčasná, neboť se v době zakončení nacházel v ofsajdu. V nastavení byl blízko vyrovnání střídající Anthony Martial, ani Francouz však míč za záda Fabiaňského nedostal.

Tabulka Premier League