Arsenal získal náhradu za Turnera, na hostování s opcí přichází Raya z Brentfordu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal získal náhradu za Turnera, na hostování s opcí přichází Raya z Brentfordu
Arsenal přivedl náhradu za Turnera.
Arsenal přivedl náhradu za Turnera.Twitter @Arsenal
David Raya (27) se podle očekávání přesouvá z Brentfordu do Arsenalu. Španělský brankář dorazil ke "Kanonýrům" na roční hostování s opcí, která se aktivuje po odchytání určitého počtu zápasů. The Bees mohou i s bonusy obdržet přes 30 milionů eur (asi 720 milionů korun).

Arsenal na roční hostování zaplatí 3,5 milionu eur a dalších více než 30 milionů eur dostane Brentford při aktivování opce. Raya předtím ještě s mateřským klubem prodloužil smlouvu.

Raya byl v minulých týdnech spojován rovněž se zájemcem Bayernu Mnichov a Chelsea, bývalý gólman Blackburnu Rovers se však rozhodl upřednostnit loňského vicemistra Premier League.

"Vítáme Davida mezi námi. Je to velmi kvalitní brankář, který za Brentford v Premier League stabilně podává skvělé výkony. Davidovým příchodem dodáváme našemu kádru kvalitu a hloubku, což nám umožní podávat výkony na nejvyšší úrovni ve všech soutěžích," řekl na adresu nejnovější posily sportovní ředitel Edu.

Raya se s Brentfordem loučí po čtyřech letech, během nichž klubu pomohl k postupu do nejvyšší anglické soutěže. Celkem za menší z londýnských klubů odchytal 161 soutěžních zápasů, ve kterých 54krát udržel čisté konto. Dobrými výkony se dostal i do španělské reprezentace.

Arsenal získal čtvrtou letní posilu, před Rayou angažoval záložníky Declana Rice s Kayem Havertzem a z Ajaxu dorazil obránce Jurrien Timber.

Další přestupy a spekulace