Boj o severní Londýn bez vítěze. Coufalova asistence k bodům nevedla, Straky daly osm gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Boj o severní Londýn bez vítěze. Coufalova asistence k bodům nevedla, Straky daly osm gólů

Aktualizováno
Dejan Kulusevski z Tottenhamu a obránce Arsenalu Olexandr Zinčenko v derby o severní Londýn.
Dejan Kulusevski z Tottenhamu a obránce Arsenalu Olexandr Zinčenko v derby o severní Londýn.AFP
Ostře sledované severolondýnské derby vítěze nenašlo, Arsenal se s Tottenhamem rozešel smírně 2:2. Druhá asistence Vladimíra Coufala v řadě West Hamu k bodům nepomohla, Kanonýři si z Liverpoolu odvezli porážku 1:3. Už třetí prohru v sezoně zaznamenala Chelsea, doma nestačila na Aston Villu. Program šestého kola Premier League uzavřel duel Sheffieldu United s Newcastlem, v němž Straky domácí tým znemožnily 8:0.

Arsenal – Tottenham 2:2

Oba celky se od úvodu chtěly prezentovat hrou na držení míče. První velká šance přišla po lehkovážnosti Yvesa Bissoumy, ale zakončení Gabriela Jesuse reflexivně vyrazil Guglielmo Vicario. Italský brankář musel být v permanenci i o chvíli později, když mu nepřesně nahrál jeho krajan Destiny Udogie, načež se sám před bránou objevil Eddie Nketiah. Napotřetí už ale Gunners skórovali. Protiútok, který začal Oleksandr Zinčenko, zakončoval Saka, jehož kroucenou ránu na zadní tyč do protipohybu brankáře tečoval Cristian Romero.

Obrovskou minelu ve vlastním vápně natropil James Maddison, nicméně Jesus svou skvělou práci bez míče zazdil nepovedeným zakončením. Nakonec se ozvali i Kohouti, když skvěle sehraný protiútok zakončoval Brennan Johnson, ovšem David Raya se stihl z jedné strany přesunout dostatečně rychle, a tak obrovskou šanci na vyrovnání zneškodnil. V závěru poločasu přece jen hosté dokázali srovnat. Přihrávku pod sebe z kopačky Maddisona naslepo zakončil kapitán Heung-Min Son. Smůla se Romerovi na paty lepila i ve druhé půli.

Po rohovém kopu mu totiž ruku ve vápně nastřelil Ben White, což znamenalo výhodu pokutového kopu pro Kanonýry. Z puntíku se již tradiční exekutor Saka nemýlil, poslal Vicaria na stranu a míč uklidil doprostřed. Spurs ale záhy srovnali, protože po hrubce Jorginha opět udeřil po asistenci Maddisona Son. Jako dvorní nahrávač se následně ukázal Dejan Kulusevski, jenž famózní průnikovkou našel Korejce, tentokrát dvougólový střelec trefil pouze boční síť. Dalších gólů už se fanoušci nedočkali.

Liverpool – West Ham 3:1

Snový vstup do zápasu mohl pro West Ham přijít již v sedmé minutě, kdy Lucas Paqueta našel krásným lobem Tomáše Součka, hlavičku českého záložníka ovšem na poslední chvíli vyrazil skvělý Alisson. V 16. minutě dostal Liverpool výhodu v podobě penalty. Mohamed Salah si připravil míč a razantní střelou poslal Alphonseho Areolu na opačnou stranu branky. Reds se hnali za svým druhým gólem, ale hostující obraně se dařilo nadějným útokům odolávat.

Salah si přesto místo na střelu našel ve 38. minutě, kdy si připravil si míč na pravé straně vápna. Jeho technické střela však o kousek minula zadní tyč. O čtyři minuty později vyšla Kladivářům rychlá kombinace, po které načechral svůj centr Coufal a netradiční hlavičkář Jarrod Bowen srovnal skóre. Rychlá odpověď přišla od Curtise Jonese, jenže naneštěstí pro domácí stál záložník v ofsajdovém postavení.

Začátkem druhého poločasu spálil Darwin Núňez tutovou šanci. V 53. minutě se ocitl zády k bráně v malém vápně, ale následný pokus z otočky mířil daleko od pravé tyče. Uruguayský útočník svou chybu napravil o chvíli později skvělým zakončením z voleje. Naděje na remízový stav ukončil v 83. minutě Diogo Jota, který využil rozhozené obrany a z malého vápna překonal Areolu.

Chelsea – Aston Villa 0:1

Chelsea prožívá nejhorší vstup do ligového ročníku od sezony 1978/1979. Aktuálně má totiž na kontě stále pouze jedinou výhru a již potřetí v řadě nevstřelila ani gól. Šance Blues na dobrý výsledek v 58. minutě zmařil vyloučený Malo Gusto, jehož zbytečný zákrok daleko za hranicí pravidel potrestal Ollie Watkins. Tahoun Villans z minulých let se letos v nejvyšší anglické soutěži prosadil vůbec poprvé.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Brighton – Bournemouth 3:1

Racci nezačali utkání nejlépe, když ve 25. minutě chybu gólmana Barta Verbruggena potrestal Dominic Solanke. Do konce první půle však přišlo pomocí vlastního gólu vyrovnání a ve druhém poločasu duel otočil dvěma brankami Kaoru Mitoma. Domácí tak skvěle zareagovali na nezdar na evropské scéně, když v týdnu nečekaně padli s AEK Atény.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Sheffield United – Newcastle 0:8

Straky rozhodly o plném bodovém zisku už v prvním poločase, kdy jim pohodlný třígólový náskok zajistili hned tři různí střelci. Dvěma z nich asistoval Kieran Trippier, který si další úspěšnou finální přihrávku připsal i po změně stran. Pro zkušeného Angličana se tak jednalo o premiérový zápis do ofenzivních statistik v sezoně ve velkém stylu. Zápas dal důvod také k přepisu ligových kronik, neboť na osmigólové demolici The Blades se podílelo hned osm různých střelců, což je historický rekord soutěže.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport