Další odečet bodů v Premier League, Everton kvůli porušení finančních pravidel opět klesl

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další odečet bodů v Premier League, Everton kvůli porušení finančních pravidel opět klesl
Everton přišel o další dva body.
Everton přišel o další dva body.ČTK
Everton přišel v anglické fotbalové lize za porušení finančních pravidel o další dva body. Celkem mu vedení soutěže odečetlo již osm bodů. Liverpoolský klub klesl v tabulce na 16. místo za Brentford a je pouze dva body nad sestupovým pásmem. Má ale zápas k dobru. O trestu dnes informovalo vedení Premier League.

Pravidla ziskovosti a udržitelnosti (PSR) povolují klubům Premier League za tříleté období ztrátu 105 milionů liber (3,1 miliardy korun). Aktuální trest Everton dostal za období končící sezonou 2022/23. Klub tuto částku překročil o 16,6 milionu liber (490 milionů korun).

Aktuální tabulka Premier League.
Aktuální tabulka Premier League.Livesport

"Nezávislá komise vyslechla důkazy a argumenty klubu ohledně řady potenciálních polehčujících faktorů pro tento prohřešek včetně dopadu dvou obvinění z porušení finančních pravidel po sobě. Jako přiměřenou sankci zvolila odečet dvou bodů s okamžitou účinností," uvedla liga v prohlášení.

V listopadu odečetla Evertonu deset bodů za deficit 44,7 milionu liber (1,3 miliardy korun) v období končícím sezonou 2021/22. Po odvolání svěřencům kouče Seana Dychea trest v únoru snížila na minus šest bodů.