Nottingham Forest nesouhlasí s odečtením bodů v Premier League, proti trestu se odvolal

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nottingham Forest nesouhlasí s odečtením bodů v Premier League, proti trestu se odvolal

Nottingham Forest nesouhlasí s odpočtem čtyř bodů.
Nottingham Forest nesouhlasí s odpočtem čtyř bodů.AFP
Tabulka anglické Premier League před týdnem doznala další zásadní změny a důvodem byl postih pro Nottingham. Ten měl podobně jako před ním Everton porušit finanční pravidla a přišel o čtyři body, s verdiktem nesouhlasí a v pondělí se proti němu odvolal.

"Nottingham Forest může potvrdit, že dnes (v pondělí) podal odvolání proti odečtu čtyřech bodů, který dostal za porušení pravidel PSR. Dále se k celé záležitosti klub v tuto chvíli nebude vyjadřovat," stojí mimo jiné v prohlášení.

Nottingham měl porušit pravidla o ziskovosti a udržitelnosti a během tříletého období, které končilo sezonou 2022/23, překročil nejvyšší povolené ztráty. Každý klub má povoleno prodělat maximálně 105 milionů liber a v případě účasti ve druhé nejvyšší soutěži se suma ještě ponižuje ročně o 22 milionů. Nottingham tak měl limit nastavený na 61 milionů liber, tuto hranici měl překročit o 34,5 milionu liber.

Pro Nottingham má trest v tuto chvíli fatální následky, propadl se totiž na sestupovou 18. příčku s jednobodovým mankem na Luton.

Stejné problémy jako Nottingham má Everton, tomu bylo původně odečteno 10 bodů a na základě odvolání následně byly liverpoolskému celku čtyři body vráceny. Ve druhé lize je ze stejného důvodu vyšetřován Leicester a v problémech by se mohl ocitnout také Leeds.

Tabulka Premier League