Další rekord. Liverpool přeplatil Chelsea a pořídil si Caiceda za tři miliardy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další rekord. Liverpool přeplatil Chelsea a pořídil si Caiceda za tři miliardy

Moisés Caicedo se stane rekordní posilou anglické Premier League.
Moisés Caicedo se stane rekordní posilou anglické Premier League.AFP
Moisés Caicedo (21) se po několika měsících plných spekulací dočká odchodu z Brightonu. O ekvádorského záložníka byl velký zájem v Londýně, do boje se ovšem na poslední chvíli vložil Liverpool a Reds slaví úspěch.

Caiceda v zimě lanařil Arsenal a v uplynulých týdnech s několika nabídkami nepochodila Chelsea. Jihoameričan měl o stěhování zájem a v obou případech stávkoval, v březnu ale vše skončilo prodloužením kontraktu a během července a srpna vše ztroskotalo na finančních požadavcích Brightonu.

Brighton chtěl sto milionů liber, Blues na to nehodlali přistoupit a situace nakonec využil Liverpool. Kluby jsou domluveny na sumě 111 milionů liber, což z Caiceda učiní nejdražší nákup v historii anglické ligy. O primát v tomto ohledu přijde záložník Enzo Fernández, za toho Chelsea před několika měsíci utratila 107 milionů liber.

Caicedo do Brightonu přišel v zimě 2021 za čtyři miliony liber a celkem za něj odehrál 53 zápasů, v nichž dal dvě branky. V 21 letech patří do základní sestavy ekvádorské reprezentace, za kterou stihl už 32 startů.

Z Liverpoolu těsně před startem nové sezony odešli Jordan Henderson a Fabinho a manažer Jürgen Klopp potřeboval náhradu. Caicedo v tuto chvíli míří na zdravotní prohlídku, na seznamu letních posil doplní Dominika Szoboszlaie a Alexise Mac Allistera.

Další přestupy a spekulace