Další trest v Premier League. Nottingham přišel o čtyři body za porušení finančních pravidel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další trest v Premier League. Nottingham přišel o čtyři body za porušení finančních pravidel

Nottinghamu byly v tabulce Premier League odečteny čtyři body.
Nottinghamu byly v tabulce Premier League odečteny čtyři body.AFP
Nottinghamu byly v tabulce Premier League odečteny čtyři body za porušení finančních pravidel. Informací deníku The Guardian během odpoledne oficiálně potvrdilo vedení soutěže, podle kterého se klub provinil v období končícím sezonou 2022/23. Forest, kteří jsou v aktuální sezoně po Evertonu druhým potrestaným celkem PL, se tak rázem ještě více namočili do boje o záchranu.

Pravidla ziskovosti a udržitelnosti (PSR) povolují klubům Premier League za tříleté období ztrátu 105 milionů liber. Nottingham ale strávil v nejvyšší soutěži pouze sezonu 2022/23, předchozí dva roky hrál druhou ligu. Mohl si tak dovolit ztrátu nejvýše 61 milionů liber, hranici ale překročil o 34,5 milionu.

Nottingham po odečtu klesl do sestupového pásma, s 21 body se propadl pod Luton na 18. místo. Vedení pochybení připustilo a podle komise v průběhu vyšetřování plně spolupracovalo. Klub zatím neuvedl, zda se proti verdiktu odvolá. 

Výdaje Forest jsou od jeho návratu do nejvyšší anglické soutěže v roce 2022 dobře zdokumentovány, během čtyř přestupových období podepsalo vedení 42 hráčů. Nyní Nottingham čeká nelehký boj o udržení v lize, do konce sezony zbývá jen devět zápasů.

Forest mají před sebou stejně jako celá Premier League takřka dva týdny volna. Poté však Lesníky čeká náročný program. V příštím kole, které je na programu na konci března (30.), přivítá Nottingham doma Crystal Palace, zatímco o tři dny později zavítá na City Ground Fulham.

Program Nottinghamu v Premier League.
Program Nottinghamu v Premier League.Livesport