Everton byl obětí čtyřgólové show Palmera, který při rekordním večeru vyrovnal Haalanda

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Everton byl obětí čtyřgólové show Palmera, který při rekordním večeru vyrovnal Haalanda
Cole Palmer nasázel Evertonu čtyři góly.
Cole Palmer nasázel Evertonu čtyři góly.AFP
Chelsea si v dohrávce 33. kola Premier League smlsla na Evertonu, který porazila jednoznačně 6:0. Hlavní postavou byl ve fantastické formě hrající Cole Palmer (21), jenž stihl zapsat za necelou půlhodinu hattrick. Mladý Angličan se prosadil levačkou, pravačkou i hlavou. Jako první hráč The Blues v historii tak skóroval v sedmém zápase v řadě na Stamford Bridge a zároveň se stal prvním záložníkem, který zazářil dvěma hattricky v anglické nejvyšší soutěži před dovršením 22 let. Po změně stran navíc přidal čtvrtou trefu, kterou vyrovnal v tabulce střelců s 20 góly kralujícího Erlinga Haalanda (23).

Chelsea – Everton 6:0

Blues měli skvělý vstup do utkání a jako první se ke slovu přihlásil ve skvělé formě hrající Palmer, jenž si už ve 13. minutě pohrál s obranou soupeře, následně si narazil balon s Nicolasem Jacksonem a perfektní střelou k levé tyči rozjásal domácí tribuny.

Show mladého Angličana pokračovala i o pět minut později, Jackson sice nedokázal střelou uvnitř pokutového území překonat Jordana Pickforda, ten ovšem vyrazil míč jen na hlavu Palmera, který už se nemýlil. Netrvalo to ani půlhodiny celkové hry a největší hvězda Londýňanů dovršila hattrick.

Pickford udělal obří hrubici v rozehrávce, nahrál přímo na kopačky Palmera, jenž šikovným lobem zvýšil na 3:0. Ve 35. minutě se sice prosadil Beto, trefa ale nemohla být uznána pro jasný ofsajd. Katastrofický první poločas ze strany Karamelek dovršil v jeho závěru Jackson, který si ve vápně zpracoval míč a střelou z otočky jej poslal k levé tyči.

Palmer čaroval i po změně stran, v 55. minutě ale jeho přízemní pokus vyrazil tentokrát už pozorný Pickford. Po hodině hry se však přece jen čtvrté trefy dočkal, když po faulu na jeho osobu proměnil pokutový kop. Fanoušky Blues ovšem příliš nepotěšil Jackson.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

Penaltu chtěl totiž zahrávat tak moc, že se se svými spoluhráči dostal do strkanice. Modré to nakonec nerozhodilo, naopak v závěru se poprvé v seniorském dresu Chelsea prosadil dvacetiletý Alfie Gilchrist. Everton tak měl ke třetímu bodovému zisku na Stamford Bridge v řadě hodně daleko. 

Tabulka Premier League