Haaland přepisoval historii Premier League, Liverpool pokračuje ve vítězném tažení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Haaland přepisoval historii Premier League, Liverpool pokračuje ve vítězném tažení

Erling Haaland dal gól na 2:0.
Erling Haaland dal gól na 2:0.AFP
Hráči Manchesteru City porazili v dohrávce 28. kola Premier League West Ham 3:0 a znovu si přivlastnili průběžnou první příčku. Favorit na zisk titulu udeřil až po změně stran a jedním ze střelců se tradičně stal Erling Haaland (22). Norský kanonýr slavil již svou 35. ligovou trefu, čímž stanovil nový rekord Premier League. Liverpool porazil Fulham 1:0 a prodloužil svou vítěznou sérii.

Liverpool – Fulham 1:0

Začátek utkání měli v režii hráči Reds, kteří tak pokračovali v krasojízdě a šli si za pátým vítězstvím v řadě. I přes útočné snahy se do první výrazné šance dostal až v 18. minutě nejlepší střelec Liverpoolu Mohamed Salah, který se v malém vápně dostal do zakončení, ovšem z ostrého úhlu nedokázal přesně zamířit. Toto zaváhání egyptská hvězda napravila pět minut před koncem první půle, když nařízenou penaltu proměnila tvrdou ranou doprostřed branky a otevřela skóre dnešního utkání.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport

Hra se neměnila ani ve druhém poločase a Liverpool nadále přehrával svého soupeře, byť občasné záblesky Chalupářů stále udržovali šanci na vyrovnání, tak si komplexní obrana Liverpoolu dokázala se všemi útoky bezpečně poradit. A když si zrovna neporadila obrana, tak si poradil brankář Alisson, jenž se v 78. minutě vyznamenal zákrokem, díky kterému udržel čisté konto a nedopustil, aby Carlos Vinícius z bezprostřední blízkosti vyrovnal. Ani následná střídání na straně Fulhamu nedokázala prolomit obrannou zeď a Reds si dokráčeli za vítězstvím.

Manchester City – West Ham 3:0

Již od úvodu se ukazovalo, kde je favoritem utkání. Citizens drželi míč na svých kopačkách a kombinovali kolem pokutového území soupeře. V deváté minutě se ke střele zpoza vápna odhodlal Riyad Mahrez, proti jeho pokusu musel Lukasz Fabiaňski vytáhnout pohotový zákrok. Obrana Kladivářů ovšem jinak pracovala perfektně.

Po půlhodině hry mohl všechny překvapit Jarrod Bowen, jenž se procpal k zakončení z úhlu, nicméně Stefan Ortega byl připravený. Podobným pokusem se na druhé straně prezentoval Jack Grealish, ale i Fabiaňski ukázal své brankářské kvality. Následně byl ovšem Polák krátký na zakončení Rodriho. Španělskému záložníkovi v gólové radosti zamezila tyč.

Za celou první půli nedokázali Citizens prolomit defenzivní blok Kladivářů, avšak ve druhém poločase skórovali po pár minutách. Na Mahrezův centr z přímého kopu si dobře naskočil Nathan Aké a překonal Fabiaňského.

Domácí zůstávali na míči a nadále kontrolovali vývoj zápasu. V 70. minutě navíc obrana West Hamu zaspala proti náběhu Haalanda, který výstavním lobem navýšil vedení. V závěru utkání stav ještě kosmeticky upravil Phil Foden, jehož střela z dálky se otřela o jednoho z obránců a propadla až do sítě.