Nottingham zdolal Brighton a je mimo sestupové příčky. Lampard dál čeká na první bod

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nottingham zdolal Brighton a je mimo sestupové příčky. Lampard dál čeká na první bod
Nottingham v boji o záchranu potřebuje každý bod. Výhra nad Brightonem může být v konečném zúčtování klíčová.
Nottingham v boji o záchranu potřebuje každý bod. Výhra nad Brightonem může být v konečném zúčtování klíčová. AFP
Středeční program nejlepší fotbalové ligy světa nabízí kromě hlavního chodu v podobě šlágru Manchester City – Arsenal i tři předkrmy. Nottingham doma nakročil k záchraně. Forests zdolali Brighton 3:1, vyhráli poprvé od začátku února a posunuli se mimo sestupové příčky. Chelsea na Stamford Bridge podlehla Brentfordu 0:2 a nezvládla ani pátý duel po návratu trenéra Franka Lamparda. Prohrál také West Ham, který v zápase s Liverpoolem neudržel vedení 1:0 a ztratil teprve druhý z posledních 11 zápasů napříč všemi soutěžemi.

Nottingham – Brighton 3:1

Úvodní branku Brightonu vsítil ve 38. minutě Facundo Buonanotte, jenž se stal ve věku 18 let a 124 dní nejmladším Argentincem, který kdy skóroval v nejvyšší anglické soutěži. Ještě v závěru nastavení první půle se ale vlastním gólem prezentoval Pascal Gross a obrat skóre po změně stran dokonal svou premiérovou trefou na Ostrovech Danilo. Forest tak vyhráli poprvé od začátku února a dočasně se vyhrabali mimo sestupové pásmo.

Chelsea – Brentford 0:2

Domácí, jež už dlouhou dobu trápí především koncovka, se „prosadili“ ve 37. minutě, bohužel pro ně to však byla trefa do vlastní sítě, kterou zaznamenal nešťastný kapitán César Azpilicueta. Brentford tak dokázal zvítězit po šesti utkáních, naopak Frank Lampard, jehož druhá štace na lavičce The Blues začala 6. dubna, okusil porážku i v pátém odkoučovaném duelu napříč soutěžemi.

West Ham – Liverpool 1:2

Kladiváři začali utkání velmi dobře a po 12 odehraných minutách vedli zásluhou Lucase Paquety. Trvalo to však pouhých šest minut, než vyrovnal Cody Gakpo. Po změně stran přiřknula vítězství na stranu Reds razantní hlavička Joëla Matipa, jenž tak posunul svůj celek na průběžnou šestou příčku. Teprve druhé porážce z posledních 10 soutěžních klání nedokázali zabránit ani oba čeští reprezentanti, kteří odehráli celé střetnutí.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport