Manchesterské velkokluby oslavily těsné výhry, Liverpool zvládl šlágr s Tottenhamem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Manchesterské velkokluby oslavily těsné výhry, Liverpool zvládl šlágr s Tottenhamem
Aktualizováno
Erling Haaland vsítil v dresu Manchesteru City svou 34. branku ligového ročníku.
Erling Haaland vsítil v dresu Manchesteru City svou 34. branku ligového ročníku.AFP
Liverpool ve šlágru 34. kola anglické Premier League po dramatickém závěru zdolal Tottenham 4:3 a vyhrál počtvrté za sebou. Tři body oslavil po výhře 1:0 nad Aston Villou také Manchester United, v jehož dresu se prosadil jubilant Bruno Fernandes (28). Stejně jako jeho městský rival zvítězil i Manchester City, který si poradil 2:1 s Fulhamem. Rozhodující branku vstřelil Julián Álvarez (23). Ve zbylých zápasech Newcastle porazil Southampton 3:1 a Bournemouth přehrál Leeds 4:1.

Fulham – Manchester City 1:2

Vedení se bezprostředně po úvodním hvizdu ujali Citizens, když na sebe vzal Erling Haaland exekuci pokutového kopu poté, co byl poslán k zemi ve vápně Alvárez. Norský kanonýr zachoval chladnou hlavu a střelou doprava rozvlnil síť za zády domácího gólmana. I přes výraznou převahu svěřenců Pepa Guardioly se z druhé branky radovali domácí.

V 15. minutě se prosadil přesnou ranou z voleje Carlos Vinícius, jemuž míč hlavičkou sklepl Harry Wilson. Aktivnější Citizens se do vedení znovu dostali po půlhodině hry, kdy se z úctyhodné vzdálenosti prosadil do levé šibenice mistr světa z Kataru Alvárez.

V utkání měl podle předpokladů navrch Manchester.
V utkání měl podle předpokladů navrch Manchester.Opta by Stats Perform

Navýšit vedení mohl ve 47. minutě střelec úvodní branky. Haalanda našel přesně ve vápně Jack Grealish, jenže nejlepšímu střelci ligy parádně vystavil stopku brankář Bernd Leno.

Další nepříjemná rána pro Fulham přišla v 59. minutě, kdy musel být po nepříjemném střetu převezen do nemocnice Andreas Pereira. I přes aktivní závěr a dlouhé osmiminutové nastavení se týmu ze západního Londýna nepodařilo zápas zvrátit.

Manchester United – Aston Villa 1:0

Fotbalisté Manchesteru United porazili na domácí půdě rozjetou Aston Villu 1:0. O rozhodující branku se ve 39. minutě zasloužil svým 100. ligovým gólem Fernandes. Pro svěřence Unaie Emeryho to znamenalo konec dlouhé série bez porážky, kterou Villans zahájili 25. února. United naopak prodloužili příznivou bilanci z posledních kol, když neprohráli již popáté v řadě.

United byli v utkání aktivnějším týmem.
United byli v utkání aktivnějším týmem.Opta by Stats Perform

Liverpool –⁠ Tottenham 4:3

Fotbalisté Liverpoolu zvítězili na domácím hřišti nad trápícím se Tottenhamem 4:3 a prodloužili svou vítěznou sérii na čtyři zápasy. Když v závěru úvodní čtvrthodiny zvyšoval miláček Anfieldu Mohamed Salah již na 3:0, leckdo čekal, že si Spurs po týdnu odvezou další vysoký příděl z venkovního prostředí.

Liverpool vyhrál, ale měl namále.
Liverpool vyhrál, ale měl namále.AFP

Hosty z Londýna však vrátil do hry svým 208. gólem v anglické nejvyšší soutěži Harry Kane a v historické tabulce střelců se dostal na dělené druhé místo. V závěru se Kohoutům podařilo dokonce senzačně vyrovnat, jenže remízu jim v hektickém finiši stihl sebrat Diogo Jota.

Newcastle – Southampton 3:1

Newcastle otočil utkání s posledním Southamptonem, když na vlastním hřišti zvítězil 3:1. O úvodní gól se krátce před pauzou postaral hostující Stuart Armstrong, který se v nejvyšší anglické soutěži trefil po více než půl roce. Střelecký zmar prolomily Straky až po změně stran, kdy se dvěma trefami blýskl střídající Callum Wilson. Svatí tak poločasové vedení neudrželi a se šestibodovou ztrátou na záchranu se stále krčí na dně tabulky.

Newcastle si vypracoval velké množství šancí.
Newcastle si vypracoval velké množství šancí.Opta by Stats Perform

Bournemouth – Leeds 4:1

Hráči Bournemouthu zaznamenali neobvyklý úspěch, když využili domácího prostředí a výsledkem 4:1 teprve podruhé v historii vyzráli ve vzájemném zápase na Leeds. Rozhodujícím se ukázal časový úsek čtyř minut v prvním poločase, kdy se dokázal nadvakrát prosadit kolumbijský záložník Jefferson Lerma, který čtvrtým a pátým sezonním zásahem pokořil své osobní střelecké maximum v dresu Třešní. Hosté tak v dubnu inkasovali již 22 branek, čímž překonali vlastní rekord z února minulého roku.

Podle statistik šlo o poměrně vyrovnaný duel, efektivnější však byl Bournemouth.
Podle statistik šlo o poměrně vyrovnaný duel, efektivnější však byl Bournemouth.Opta by Stats Perform
Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueLivesport