Höjlund se oficiálně stal novou posilou United, klub si Dána pojistil do roku 2028

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Höjlund se oficiálně stal novou posilou United, klub si Dána pojistil do roku 2028
Höjlund bude v dalších letech oblékat dres United.
Höjlund bude v dalších letech oblékat dres United.Twitter @ManUtd
Manchester United dotáhl příchod Rasmuse Höjlunda (20) z Atalanty Bergamo. Red Devils podle nepotvrzených zpráv mohou za dánského útočníka zaplatit až 72 milionů liber (cca 2 miliardy korun).

Höjlund, jenž do Atalanty dorazil před rokem ze Sturmu Graz, má za sebou průlomovou sezonu, ve které na sebe upozornil 10 góly ve všech soutěžích. Mladý útočník se ocitl v hledáčku řady klubů a nakonec se stěhuje do Manchesteru United, kde podepsal pětiletou smlouvu.

"Není žádným tajemstvím, že jsem fanouškem tohoto velkého klubu už od dětství," řekl Höjlund při oficiálním představení. "Jsem nadšený z této příležitosti proměnit tento sen ve skutečnost a jsem odhodlaný splatit důvěru, kterou do mě klub vložil," prohlásil.

"Pořád jsem teprve na začátku kariéry, ale vím, že jsem připraven udělat tento krok a hrát s těmito hráči světové úrovně," nepochybuje o sobě urostlý kanonýr, jenž má na kontě šest startů za dánskou reprezentaci s úctyhodnou bilancí šesti vstřelených branek.

Statistiky v Atalantě.
Statistiky v Atalantě.Livesport

Z příchodu Höjlunda je nadšený i John Murtough, fotbalový ředitel Manchesteru United. "Rasmus je skutečně výjimečný talent. Má technické a fyzické předpoklady, které ho řadí mezi nejlepší hráče na světě v jeho věkové kategorii. Práce pod vedením Erika ten Haga a jeho trenérů poskytne Rasmusovi dokonalou platformu pro rozvoj. Všichni v klubu se postarají o to, aby mu byl věnován čas a veškerá podpora potřebná k tomu, aby dosáhl svého obrovského potenciálu," řekl.

Höjlund prošel mládežnickou akademií FC Kodaň, kde se probojoval do prvního týmu a po pouhých pěti vstřelených gólech na evropské scéně následoval odchod do Sturmu Graz.

Manchester United získal třetí velkou letní posilu po Masonu Mountovi, jenž dorazil z konkurenční Chelsea, a brankáři Andrém Onanovi z milánského Interu.

Další přestupy a spekulace