Livesport jedenáctka 18. kola Premier League: Solanke stěžejním mužem Bournemouthu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 18. kola Premier League: Solanke stěžejním mužem Bournemouthu

Livesport jedenáctka 18. kola Premier League: Solanke stěžejním mužem Bournemouthu
Livesport jedenáctka 18. kola Premier League: Solanke stěžejním mužem BournemouthuLivesport / Profimedia
I přes vánoční svátky pokračuje anglická Premier League, jejíž 18. kolo přineslo hned několik skvělých individuálních výkonů. Do nejlepší jedenáctky složené na základě známek Livesportu, se vešel například útočník Dominic Solanke (26), který pokračuje ve spanilé jízdě sezonou a po hattricku proti Nottinghamu Forest se stal se známkou 9,3 nejlépe hodnoceným hráčem kola.

Brankář

Guglielmo Vicario (Tottenham) 8,3

Tottenham se na výhru 2:1 s Evertonem pořádně nadřel, a hlavně díky Vicariovi mohl být rád, že si na Vánoce nadělil tři body. Italský brankář předvedl v průběhu zápasu řadu dobrých zákroků – celkem sedm – včetně efektního vyražení míče po střele bývalého hráče Spurs Arnauta Danjumy.

Obránci

Trippier (Newcastle) 8,4

Další neuspokojivý výsledek zaznamenal Newcastle na hřišti Lutonu, kde padl 1:0, a to i přes snahu Trippiera. Tvořivý pravý obránce si bohužel nepřipsal podíl na žádné trefě, přestože pro své spoluhráče vytvořil pět šancí.

Marcos Senesi (Bournemouth) 8,0

Senesi si místo v týmu vybojoval po dobrém výkonu při předchozí výhře Bournemouthu. Při triumfu 3:2 nad Nottinghamem Forest, který hrál od 23. v oslabení, se pak ukázal v ještě lepším světle. Argentinec si připsal asistenci a zároveň předvedl solidní individuální výkon v obraně, když čtyřikrát odklidil balon do bezpečí a zablokoval dvě střely.

Emerson Royal (Tottenham) 8,9

Royal doplnil obranu Tottenhamu na levém kraji v zápase s Evertonem namísto suspendovaného Destinyho Udogie. Brazilský reprezentant předvedl solidní výkon, přestože hrál na opačné straně, než na jakou je zvyklý a připsal si osm zachycených balonů, pět odkopů a čtyři úspěšné skluzy, přičemž vyhrál i 13 z 15 soubojů.

Záložníci

Michael Olise (Crystal Palace) 8,1

Jak mnozí očekávali, Olise byl u všeho důležitého, když Crystal Palace uhrál remízu 1:1 s konkurenčním Brightonem. Francouzský záložník vytvořil pro své spoluhráče z londýnského celku čtyři šance – jednu z nich v podobě milimetrově přesného centru proměnil Jordan Ayew, který hlavičkou otevřel skóre zápasu.

Pascal Gross (Brighton) 8,5

V Selhurst Parku tvrdě odpracoval celé utkání Gross, jehož zásluhou se Brightonu povedlo vrátit se zpět do hry, i když prohrával. Zkušený Němec mimo jiné vytvořil šest šancí a asistoval u vyrovnávací branky Dannyho Welbecka po přihrávce levou nohou.

Mario Lemina (Wolves) 8,1

Tady, tam... všude. Tak by se dal popsat Lemina, který na Štědrý den inspiroval svůj tým k vítězství 2:1 nad Chelsea. Reprezentant Gabonu nejenže otevřel skóre na Molineux šikovnou hlavičkou, ale dobře si plnil i své obranné povinnosti, když vyhrál pět soubojů a čtyřikrát zachytil míč, čímž pomohl k těsnému zisku tří bodů.

Ross Barkley (Luton) 8,2

Pořízení Barkleyho Lutonem se ukázalo být pro klub chytrým krokem – 33násobný anglický reprezentant dodal týmu Hatters tolik kýženou kvalitu ve středu pole. Tentokrát zazářil proti Newcastlu, když asistoval u jediného gólu zápasu a sám se málem prosadil – jeho silná rána však skončila jen na břevně.

Wilson Odobert (Burnley) 8,2

Dospívající křídelník Odobert se ukázal jako klíčový muž Burnley, které porazilo Fulham 2:0. Devatenáctiletý Francouz měl prsty v obou gólech Clarets. Nejprve osobně zařídil první zásah do sítě Burnley a poté asistoval Sanderu Bergemu, který zdvojnásobil vedení hostů.

Útočníci

Dominic Solanke (Bournemouth) 9,3

Solanke v zápase proměnil tři ze šesti šancí, když nejprve do sítě hlavičkoval, poté skvěle zužitkoval odražený míč a svůj hattrick završil dalším hlavičkovým pokusem. Bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu také vyhrál šest vzdušných soubojů a třikrát odvrátil balon do bezpečí, čímž podtrhl svůj vynikající výkon.

Statistiky Dominika Solankeho.
Statistiky Dominika Solankeho.Opta by Stats Perform / Profimedia

Chris Wood (Nottingham Forest) 8,6

I druhý útočník kola vyběhl do hry na City Ground, konkrétně Solankeho protějšek Wood. Jeho dva gólové příspěvky nicméně nestačily na to, aby Forest odešel alespoň s bodem. Novozélandský reprezentant nejprve připravil gól Anthonyho Elanga a později ve druhém poločase sám zakončoval.