Livesport jedenáctka 20. kola Premier League: Salaha i Fodena předčila opora Crystal Palace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 20. kola Premier League: Salaha i Fodena předčila opora Crystal Palace

Francouzský křídelník Michael Olise z Crystal Palace je nejlépe hodnoceným hráčem 20. kola Premier League.
Francouzský křídelník Michael Olise z Crystal Palace je nejlépe hodnoceným hráčem 20. kola Premier League.AFP
V nejlepší jedenáctce 20. kola Premier League, která je opět složena na základě hodnocení Livesportu, má zástupce sedm týmů. Hned čtyři dodaly po dvou fotbalistech, přičemž absolutním králem je Michael Olise (22). Francouzský záložník Crystal Palace dal stejně jako Mohamed Salah (31) z Liverpoolu dva góly, dosáhl však na vyšší celkovou známku. Kdo další proklouzl do první ideální sestavy nejlepší ligy světa roku 2024?
Sestava kola Premier League.
Sestava kola Premier League.Livesport

Brankář

Alphonse Areola (West Ham) 8,6

Francouzský gólman pomohl Kladivářům třetím čistým kontem v řadě k domácí remíze 0:0 s Brightonem. Areola se osmi zákroky a výkonem oceněným známkou 8,6 postaral o to, že West Ham v lize bodoval počtvrté v řadě a svého úterního soupeře udržel v tabulce pod sebou.

Obránci

Craig Dawson (Wolves) 8,6

Přestože je na začátku sezony mnozí označovali za žhavé adepty na sestup, Wolves se postupně dostali do tempa a momentálně táhnou sérii tří vítězství. Toho posledního dosáhli doma nad Evertonem (3:0), Dawson k němu přispěl svým prvním gólem v ročníku a spolehlivým výkonem v obraně se podílel i na čistém kontě.

Rodri (Manchester City) 8,1

Španělský defenzivní záložník se při výhře City 2:0 nad Sheffieldem United po bezmála dvou měsících gólově prosadil, připsal si 157 přihrávek, z toho jednu klíčovou, a zaznamenal 180 dotyků s míčem. Během zápasu měl výrazný vliv na hru Citizens a podtrhl tak svou důležitost pro kádr obhájce titulu.

Tyrick Mitchell (Crystal Palace) 8,0

Anglický obránce Crystal Palace se při vítězství 3:1 nad Brentfordem prezentoval pracovitým a zodpovědným výkonem a pomohl tak Orlům ukončit sérii osmi zápasů bez výhry. V sobotu mimo jiné zaznamenal dva úspěšné obranné zásahy, vyhrál dva souboje a přidal asistenci na vítězný gól, což mu vyneslo čistou osmičku.

Záložníci

Michael Olise (Crystal Palace) 9,3

Francouzský křídelník týmu kouče Roye Hodgsona čněl ve 20. kole nade všemi. Proti Brentfordu dvakrát skóroval, vyslal dvě klíčové přihrávky, pětkrát přešel soupeře jeden na jednoho a navíc nebyl líný ani směrem dozadu, když úspěšně absolvoval osm obranných soubojů. Olise je ve formě, v posledních čtyřech zápasech dal čtyři góly.

Oliseho statistiky proti Brentfordu.
Oliseho statistiky proti Brentfordu.Livesport

Cole Palmer (Chelsea) 9,0

Byl nejlepším hráčem na hřišti při triumfu Chelsea nad Lutonem 3:2, když měl prsty ve všech gólech Blues – dva dal a na jeden přihrál. Byť je mu teprve 21 let, prokázal obdivuhodný klid. Zejména při druhé brance, kdy při kličce brankáři Thomas Kaminskému předvedl až futsalové řešení.

Giovani Lo Celso, (Tottenham Hotspur) 8,4

V sezoně toho zejména vinou zranění tolik neodehrál, v posledních týdnech se však argentinský záložník vrátil do sestavy i do statistik produktivity. Při vítězství 3:1 nad Bournemouthem si připsal dvě asistence a pomohl tak severolondýnskému klubu udržet v tabulce kontakt s první čtyřkou.

Noni Madueke (Chelsea) 8,3

Anglický forvard si šanci v této sezoně musel trpělivě vyčekat. Na sklonku roku se mu ale zadařilo, nejdřív se coby střídající hráč trefil proti Crystal Palace a v sobotu už jako člen základní sestavy Chelsea pomohl gólem v závěru poločasu srazit Luton. Přidal tři klíčové přihrávky a po Palmerovi byl druhým nejlépe hodnoceným hráčem Blues.

Útočníci

Mohamed Salah (Liverpool) 9,0

Byl ústřední postavou triumfu Liverpoolu 4:2 nad Newcastlem. Dvakrát překonal Martina Dúbravku, z toho jednou z penalty – a to mu slovenský brankář ještě jednu zkraje zápasu lapil. Egypťan zapsal i pět klíčových přihrávek a jednu asistenci a i jeho výkon pomohl Liverpoolu dosáhnout xG 7,27, nejvyššího za dobu, co se v Premier League měří.

Salah na druhý pokus proměnil penaltu proti Newcastlu.
Salah na druhý pokus proměnil penaltu proti Newcastlu.AFP

Matheus Cunha (Wolves) 8,7

Brazilský útočník byl podruhé za sebou nejlépe hodnoceným hráčem zápasu, nejdřív za výkon a asistenci proti Brentfordu při výhře 4:1, naposledy při hladkém vítězství nad Evertonem, k němuž přispěl brankou a gólovou přihrávkou. V této sezoně Premier League má na kontě bilanci 6+5 a na hrotu vytvořil údernou dvojici s Hwang Hee-Chanem.

Phil Foden (Manchester City) 9,1

Při vítězství 2:0 nad Sheffieldem sice gól nedal, nicméně na oba nahrál a bodoval ve třetím soutěžním utkání za sebou. Anglický útočník se postaral i o šest klíčových přihrávek a vytvořil dvě velké šance a i díky němu se City po třetí výhře z posledních čtyř zápasů Premier League přiblížili na dva body druhé Aston Ville, na níž mají zápas k dobru.

Foden a Julian Alvarez slaví gól v zápase s Sheffieldem.
Foden a Julian Alvarez slaví gól v zápase s Sheffieldem.AFP