Livesport jedenáctka 26. kola Premier League: Sestavě dominují hráči Aston Villy a West Hamu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Livesport jedenáctka 26. kola Premier League: Sestavě dominují hráči Aston Villy a West Hamu

Útočník West Hamu Jarrod Bowen slaví jeden z gólů do sítě Brentfordu.
Útočník West Hamu Jarrod Bowen slaví jeden z gólů do sítě Brentfordu.Profimedia
Šestadvacáté kolo Premier League je po pondělní dohrávce West Hamu s Brentfordem minulostí a Livesport Zprávy jako již tradičně přinášejí jeho nejlepší sestavu složenou na základě zápasových hodnocení jednotlivých hráčů. Nejvíce zástupců v ní tentokrát mají West Ham a Aston Villa.
Nejlepší sestava 26. kola Premier League.
Nejlepší sestava 26. kola Premier League.Livesport

Brankář

Bernd Leno (Fulham) 8,4

Německý brankář v brance Fulhamu měl zásadní podíl na výhře 2:1 nad Manchesterem United na Old Trafford. Bývalý hráč Arsenalu si připsal sedm zákroků a pomohl svému týmu k prvnímu venkovnímu triumfu nad Rudými ďábly od roku 2003.

Obránci

Pascal Gross (Brighton) 8,2

Zkušený záložník opět odvedl v dresu Brightonu mnoho práce, ale nedokázal svou snahu přetavit v tříbodový zisk, když v závěrečné destiminutovce oslabený tým Racků remizoval 1:1 s Evertonem. Německý reprezentant si v zápase připsal 99 přihrávek a v závěru utkání připravil vyrovnávací gól.

Lewis Dunk (Brighton) 8,3

Kapitán Brightonu se v důležitých chvílích činil a pomohl svému týmu zachránit alespoň bod za remízu s Evertonem. Dunk se v pokutovém území v 95. minutě vyšvihl nejvýše a Grossovu pobídku přetavil ve vstřelenou branku. Zároveň v utkání vyhrál sedm vzdušných soubojů.

Emerson (West Ham) 9,5

Emerson si pondělní večer užil. Při výhře West Hamu 4:2 nad Brentfordem měl klíčovou roli a vysloužil si tak hodnocení 9,5. Jedná se o nejvyšší hodnocení týdne, které je zcela zasloužené – italský levý obránce předvedl komplexní výkon, vytvořil čtyři šance, vyhrál devět soubojů na zemi a k tomu ještě dva ve vzduchu.

Skvělý výkon korunoval nádherným gólem, když ve druhém poločase nasměroval odražený míč zpoza pokutového území přesně do pravé šibenice.

Emersonovy statistiky proti Brentfordu.
Emersonovy statistiky proti Brentfordu.Opta by Stats Perform

Záložníci

Leon Bailey (Aston Villa) 8,2

Bailey je jedním ze tří hráčů Aston Villy, kteří se po domácí výhře 4:2 nad Nottinghamem Forest dostali do sestavy kola. Jamajský útočník si připsal gól a asistenci, přičemž na trefu Ollieho Watkinse přihrál už ve čtvrté minutě. Svou 11. branku sezony napříč soutěžemi vstřelil ve druhém poločase.

John McGinn (Aston Villa) 8,3

Skotský reprezentant si taktéž užil vítězství proti Forestu, na němž se v dresu Villans podílel asistencí na gól Douglase Luize. Kapitán týmu si navíc připsal tři klíčové přihrávky a vyhrál sedm soubojů.

Douglas Luiz (Aston Villa) 8,4

Luiz byl opět neunavitelný a ve středu zálohy poháněl tým Unaie Emeryho. Brazilec řídil hru a nadto dvakrát přesně zakončil, čímž zvýšil svůj letošní gólový účet v Premier League na devět branek.

Phil Foden (Manchester City) 8,5

Hvězda Manchesteru City pomohla jediným gólem utkání porazit Bournemouth 1:0, ten měl pro ni navíc v rámci všech soutěží pořadové číslo 16. To je pro Fodena vůbec nejlepší výsledek v dosavadní kariéře.

Útočníci

Mohammed Kudus (West Ham) 8,2

Kudus byl proti Brentfordu velkou zbraní West Hamu a nadále potvrzuje výbornou první sezonu v Premier League. Nepolapitelný ghanský křídelník absolvoval v utkání pět driblinků a připsal si také asistenci – jeho křižný pas se dostal přímo na hlavu Jarroda Bowena, který díky tomu zkompletoval hattrick.

Jarrod Bowen (West Ham) 8,7

Výše zmíněný anglický útočník byl při výhře 4:2 mimořádně přínosný, jelikož zaznamenal první hattrick mezi dospělými v kariéře. Svůj letošní gólový účet v Premier League díky tomu Bowen rozšířil na 14 branek.

Jordan Ayew (Crystal Palace) 9,5

Ayew se při vítězství Crystal Palace 3:0 nad Burnley ukázal jako opravdový tahoun, zaznamenal gól a asistenci a stejně jako Emerson si vysloužil nejvyšší hodnocení kola 9,5. Ghanský internacionál byl po celou dobu zápasu hlavní hrozbou ze strany Palace – nejprve přihrávkou z hloubi pole našel Chrise Richardse, který otevřel skóre, a o chvíli později přidal druhý gól svého týmu. Celkem pro své spoluhráče vytvořil Ayew pět šancí.

Co předvedl Ayew proti Burnley?
Co předvedl Ayew proti Burnley?Opta by Stats Perform