Livesport jedenáctka 32. kola Premier League: Newcastle ukázal ve Fulhamu odvahu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport jedenáctka 32. kola Premier League: Newcastle ukázal ve Fulhamu odvahu
De Bruyne byl hvězdou kola.
De Bruyne byl hvězdou kola.Livesport / AFP
V ideální sestavě 32. kola Premier League, která vzniká na základě zápasových známek udělovaných Livesportem, se objevili hned tři hráči Newcastlu, který porazil Fulham na jeho hřišti 1:0. Nejvyšší známku – 9,6 – získal belgický středopolař Kevin De Bruyne (32) z Manchesteru City.
Tým předchozího kola.
Tým předchozího kola.Marek Kratochvíl

Brankář

Martin Dúbravka (Newcastle) 7,8

Dúbravka čistým kontem potvrdil důležitou výhru 1:0 nad Fulhamem. Slovenský reprezentant pomohl hostům přežít velký tlak v prvním poločase a připsal si čtyři zákroky a pět zachycených centrů.

Obránci

Guimaraes (Newcastle) 8,3

Guimaraes vstřelil při výhře Newcastlu na hřišti Fulhamu jediný gól zápasu a po celou dobu měl jako obvykle plné ruce práce. Nejenže si splnil své defenzivní povinnosti, ale také vytvořil čtyři šance a vyhrál šest soubojů.

Fabian Schär (Newcastle) 8,0

Dalším hráčem Newcastlu ve výběru je Schär a vzhledem k jeho výkonu ve středu obrany je to zasloužené. Dvaatřicetiletý Švýcar vzadu vládl, vyhrál 11 soubojů a zároveň si připsal 13 úspěšných obranných zásahů.

Micky van de Ven (Tottenham) 8,2

Tottenham zakončil víkend v první čtyřce díky domácímu vítězství 3:1 nad Nottinghamem Forest a Van de Ven k tomu výrazně pomohl. Dvaadvacetiletý Nizozemec vyhrál pět obranných soubojů na zemi a přidal dva úspěšné skluzy. Skvělý výkon završil prudkou ranou do horního rohu, kterou vrátil Spurs vedení.

Záložníci

Kevin De Bruyne (Manchester City) 9,6

De Bruyne zazářil během výhry nad Crystal Palace 4:2 a pomohl City udržet se v boji o titul. Belgičan se podílel na třech ze čtyř gólů, když nejprve krásně zakroutil vyrovnávací gól do rohu a poté vybídl ke skórování Erlinga Haalanda.

Při druhém gólu, který byl jeho stým gólem za City, se De Bruyne krásně trefil levačkou.

Tak se De Bruyne činil proti Crystal Palace.
Tak se De Bruyne činil proti Crystal Palace.Opta by Stats Perform

James Ward-Prowse (West Ham) 8,1

Stabilně hrající Ward-Prowse znovu hrál klíčovou roli při výhře nad Wolves v poměru 2:1. Angličan vstřelil vítězný gól přímo z rohového kopu, kdy dal míči takovou rotaci, která překvapila i domácího gólmana Sá.

Jordan Clark (Luton) 8,4

Clark si víkend užil, svým prvním gólem v Premier League přispěl k důležité výhře Lutonu 2:1 nad Bournemouthem. Třicetiletý záložník předvedl solidní výkon, když vytvořil tři šance, vybojoval tři míče a vyhrál osm soubojů.

Kai Havertz (Arsenal) 8,4

Skvělé Havertzovy výkony pokračují, německý reprezentant tentokrát zaválel při výhře vedoucího týmu tabulky Arsenalu 3:0 v Brightonu. Na vítězství Gunners se podílel gólem ve druhém poločase a v závěru utkání asistoval Leandru Trossardovi.

Útočníci

Ollie Watkins (Aston Villa) 8,2

Watkins se sice takřka po měsíci zapsal mezi střelce, ale nedokázal dotáhnout Aston Villu k tolik potřebným třem bodům, když s Brentfordem uhrála remízu 3:3. Proti svému bývalému týmu dvakrát skóroval a zvýšil tak počet gólů na 18. Nejprve se trefil hlavou a poté v závěru zápasu vyrovnal.

Oliver McBurnie (Sheffield United) 8,2

McBurnie dal fanouškům Sheffieldu United důvod k radosti uprostřed chmurné sezony, když se v remízovém utkání s Chelsea (2:2) trefil v nastaveném čase. McBurnie vyhrál 16 soubojů, a jeho gól padl po chytré přihrávce z bezprostřední blízkosti.

Dominic Calvert-Lewin (Everton) 8,2

Calvert-Lewin uspěl podruhé ve dvou zápasech, když se postaral o jedinou branku utkání proti Burnley (1:0). Brankář soupeře Arijanet Muric příliš dlouho otálel s odkopem, načež se míč odrazil od Calverta-Lewina přímo do sítě.