Šlágr Premier League: Manchester City proti Arsenalu v přímém souboji o anglický titul

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Arsenal 4:1. Arsenal dostal v klíčové bitvě lekci, De Bruyne znovu úřadoval
Aktualizováno
John Stones před přestávkou zvyšoval na 2:0.
John Stones před přestávkou zvyšoval na 2:0.AFP
Šlágr 33. kola Premier League vyzněl výrazně ve prospěch domácího Manchesteru City, který porazil Arsenal 4:1. Ústřední postavou byl stejně jako v únorovém střetnutí Kevin De Bruyne (31), jenž vstřelil dva góly a na trefu Johna Stonese (28) přihrával. Kanonýři tak nevyhráli již čtvrtý zápas v řadě a jejich sen o titulu se pomalu rozplývá. Citizens, kteří ovládli už osmý po sobě jdoucí vzájemný souboj, sice ztrácí na první příčku dva body, zároveň však mají o stejný počet odehraných duelů méně.

Manchester City – Arsenal 4:1

Nervozita na straně Kanonýrů se ukazovala hned od úvodu utkání, kdy jejich rozehrávku doprovázela spousta nepřesností. Toho dokázal využít už v sedmé minutě De Bruyne, který se rozběhl napříč rozhozené obraně soupeře a zpoza vápna zamířil přesně k tyči, kam Aaron Ramsdale nedosáhl. Inkasovaná branka nicméně hostující celek nenakopla, neboť chybovali více a více. Po jedné nepřesnosti se do úniku dostal opět De Bruyne.

Zkušený záložník se dokázal uvolnit, ale do jeho střely na poslední chvíli skočil Ben White a zachránil Kanonýry. Následně si příležitost vytvořil i Erling Haaland, jehož vychytal pohotový Ramsdale. Anglický brankář si s norským střelcem poradil i ve 41. minutě, když vytáhl další skvělý zákrok. Gólman Arsenalu ale nedosáhl na hlavičku Stonese v nastavení, a tak domácí před koncem poločasu navýšili své vedení.

Vybrané statistiky zápasu Manchester City – Arsenal
Vybrané statistiky zápasu Manchester City – ArsenalLivesport

Hráči Manchesteru City pokračovali ve velkém tempu i ve druhé půli. Haaland se dokázal uvolnit a od půle hřiště běžel sám, nicméně nepotvrdil roli nejlepšího střelce, neboť jej Ramsdale vychytal. Londýňané hráli stále nejistě a chybovali. Po jedné chybě se ve vápně ocitl De Bruyne, který opět ukázal zkušenost a dostal míč přes jesličky jednoho obránce až do sítě. Delší dobu se poté hrálo bez výrazných šancí.

Až v 80. minutě zahrával přímý kop Bukayo Saka. Ani tomuto Kanonýrovi dnes nepřálo štěstí, neboť těsně přestřelil. Čestný úspěch si hráči Arsenalu přece jen připsali. Před koncem utkání se do míče opřel Rob Holding, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Poslední, kteří měli v utkání slovo, byli ovšem domácí. V nastavení skóre upravoval střelec Haaland.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport