Manchester City – Arsenal: Guardiola doufá v pomoc od fanoušků

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City – Arsenal. Guardiola doufá v pomoc od fanoušků, čísla hovoří v jeho prospěch
Guardiola věří, že fanoušci jeho týmu pomůžou.
Guardiola věří, že fanoušci jeho týmu pomůžou.Reuters
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola (52) vyzval fanoušky, aby ve středu na Etihad Stadium hlasitě povzbuzovali jeho svěřence během důležitého souboje s Arsenalem, který stále hájí první pozici v Premier League.

Arsenal v posledních týdnech zaznamenal několik ztrát a po třech remízách v řadě se jeho náskok na City ztenčil na pět bodů. Důležité je však dodat, že londýnský celek má odehráno o dva zápasy více.

"Ve středu nás čeká důležitý zápas proti týmu, který je zatím nejlepším v Anglii a drží si před námi pětibodový náskok," řekl Guardiola novinářům.

Manchester City stále ztrácí na první místo pět bodů.
Manchester City stále ztrácí na první místo pět bodů.Livesport

"Vím, že i když v posledních třech zápasech remizovali, způsob, jakým hrají po většinu utkání, je těžké zastavit... Je to pro nás obrovský, důležitý zápas. Víme, že vítězství nám umožní udělat krok k tomu, abychom to měli zcela ve svých rukou," je si vědom důležitosti utkání Guardiola.

"Premier League je 11 měsíců práce. A my chceme tuto příležitost využít. Nemůžeme to zvládnout sami. Doufáme, že tři hodiny před zápasem bude Etihad plný," prohlásil španělský kouč směrem k fanouškům City. Guardiola již dříve kritizoval příznivce klubu za to, že nedokáží tým podpořit. Po lednovém vítězství 4:2 nad Tottenhamem prohlásil, že fanoušci "45 minut mlčeli".

Preview zápasu Manchester City – Arsenal (26.4. – 21:00)

City bojují na třech frontách

City se mohou radovat nejen z titulu v Premier League, protože o víkendu postoupili do finále FA Cupu a v Lize mistrů jsou mezi posledními čtyřmi týmy. Na rozdíl od Arsenalu mají výtečnou formu. Z posledních 27 možných bodů v lize posbírali 25 (ztratili jen za remízu 1:1 v Nottinghamu), a přestože o víkendu v lize nehráli, jejich šance na titul vzrostly.

Společnost Gracenote, jež se zabývá sportovními daty, je po remíze Arsenalu se Southamptonem vyčíslila dokonce na 79 %, přičemž naděje londýnského rivala klesly na 21 %.

Navíc je tu vzájemná bilance obou týmů: Guardiolův tým porazil v lize Gunners 11x za sebou! A v tomto kalendářním roce vyhrál všech 11 domácích zápasů, ve kterých nasázel 43 branek (čili v průměru téměř čtyři na utkání).

Poslední vzájemné zápasy.
Poslední vzájemné zápasy.Livesport