Man. City oslavil titul výhrou. West Hamu se vrátil Coufal, Brighton zpečetil Evropu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Man. City oslavil titul výhrou. West Hamu se vrátil Coufal, Brighton zpečetil Evropu
Aktualizováno
O hubeném triumfu City nad Cehlsea rozhodl Julián Álvarez.
O hubeném triumfu City nad Cehlsea rozhodl Julián Álvarez.AFP
Aniž by v sobotu kopli do balonu, získali hráči Manchesteru City díky zaváhání Arsenalu nedostižný náskok v čele tabulky a zápas 37. kola Premier League proti Chelsea tak odehráli jako novopečení obhájci titulu. Zvítězili 1:0 díky brance Julián Álvarez (23). Leeds na hřišti West Hamu prohrál 1:3 a výrazně se tak přiblížil pádu z nejvyšší anglické soutěže, jíž by opustil po třech letech. Tomáš Souček (28) odehrál za Kladiváře celé utkání stejně jako uzdravený Vladimír Coufal (30). Brighton si výhrou nad sestupujícím Southamptonem zajistil účast v pohárové Evropě.

West Ham – Leeds 3:1

Kladiváři brzy prohrávali, gólem zavelel k obratu Declan Rice, který je na přestupovém trhu dlouhodobě velmi žádaný a dost možná se jednalo o jeho poslední domácí zápas v dresu Kladivářů.

Asistenci si připsal Jarrod Bowen, jenž navíc v 72. minutě vstřelil rozhodující branku zápasu. Hosté tak nedokázali naplno bodovat v osmém klání v řadě a jsou velmi blízko k sestupu.

Statistiky zápasu West Ham – Leeds
Statistiky zápasu West Ham – LeedsOpta by Stats Perform

Brighton – Southampton 3:1

Klíčovou postavou utkání se stal 18letý domácí útočník Evan Ferguson, který již během první půle zaznamenal dvě branky. Potvrdil tak na svůj věk fantastickou sezonu, v jejíchž 16 utkáních nasbíral bilanci 4+2.

Svatí se do tempa dostali částečně až po změně stran, ani to však neodvrátilo jejich pátou porážku v řadě. Racci si naopak díky tříbodovému zisku vůbec poprvé ve své více než 120leté historii zahrají v Evropě.

Statistiky zápasu Brighton – Southampton
Statistiky zápasu Brighton – SouthamptonOpta by Stats Perform

Manchester City – Chelsea 1:0

Vzhledem k jistotě zisku trofeje se Pep Guardiola rozhodl pošetřit řadu opor včetně Erlinga Haalanda. Norského kanonýra však zastoupil jeho kolega z útoku Álvarez, který trefou ze 12. minuty nasměroval domácí tým k výhře.

Argentinský útočník tak znovu potvrdil skvělou adaptaci v kádru staronového šampiona, jelikož i z pozice většinou střídajícího hráče vstřelil v premiérové sezoně ve světlemodrém dresu 17 gólů.

Tabulka Premier league
Tabulka Premier leagueLivesport