Martial překonal Beckhama, Chelsea ztratila i pod Lampardem. Haaland má už 30 gólů

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Martial překonal Beckhama, Chelsea ztratila i pod Lampardem. Haaland má už 30 gólů
Aktualizováno
Anthony Martial dal za United už 86 gólů, o jeden víc než Bekcham.
Anthony Martial dal za United už 86 gólů, o jeden víc než Bekcham.AFP
Domácím vítězstvím 2:0 nad Evertonem otevřel Manchester United 30. kolo Premier League. Rudí ďáblové navázali na triumf nad Bretfordem a upevnili si pozici v nejlepší čtyřce. Chelsea už počtvrté za sebou nebrala tři body, naopak West Ham si i s oběma českými reprezentanty triumfem 1:0 na hřišti Fulhamu spravil chuť po středečním domácím debaklu 1:5 s Newcastlem. Manchester City výhrou 4:1 v Southamptonu, na níž se dvěma góly podílel Erling Haaland, zatlačil na vedoucí Arsenal. Ten v neděli čeká šlágr v Liverpoolu.

Manchester United – Everton 2:0

Rudí ďáblové už v úvodu zasypali Jordana Pickforda množstvím střel, na hranici možností chytající Angličan ale držel nerozhodný stav až do 36. minuty, kdy jej překonal Scott McTominay. Ve druhé půli přidal pojišťovací branku Anthony Martial, pro kterého to byla 86. trefa v dresu United, čímž o jeden gól překonal klubovou legendu Davida Beckhama. Domácí si vítězstvím 2:0 opět vylepšili pozici v přetahované o Ligu mistrů, Everton naopak i nadále zůstává namočen v boji o záchranu.

Aston Villa – Nottingham 2:0

Po úvodním dějství, ve kterém oba celky předvedly velmi střídmou ofenzivní hru, se ve 48. minutě prosadil střídající Bertrand Traoré, jenž z lavičky rozhodl už druhé utkání v řadě. Villans tak vyhráli pošesté z posledních sedmi kol a malými kroky se přibližují k pohárovým příčkám. Forest naopak spadli do sestupových vod, když se již devět duelů po sobě nedočkali výhry.

Statistiky zápasu Aston Villa – Nottingham
Statistiky zápasu Aston Villa – NottinghamOpta by Stats Perform

Brentford – Newcastle 1:2

Newcastle si připsal pátou ligovou výhru v řadě, byť se pro něj zápas na půdě Brentfordu nevyvíjel ideálně. V prvním dějství daroval rozhodčí domácímu celku dvě penalty, jenže pouze jednu z nich dokázal Ivan Toney proměnit. Ve druhém poločase už bylo utkání jen o jednom týmu. Krátce po pauze se prosadil Joelinton, na kterého zanedlouho navázal Alexander Isak. Naděje Newcastlu na umístění v top čtyřce tak vypadají čím dál tím víc reálněji.

Statistiky zápasu Brentford – Newcastle
Statistiky zápasu Brentford – NewcastleOpta by Stats Perform

Fulham – West Ham 0:1

Jediný gól utkání zaznamenal ve 23. minutě Harrison Reed, k jeho smůle to však bylo do vlastní sítě. Domácí tak nedokázali nahradit absenci největší hvězdy Alexandara Mitroviče, jenž v týdnu obdržel osmizápasový trest za strčení do rozhodčího v rámci utkání FA Cupu. Pro Chalupáře se navíc jednalo o pátou soutěžní prohru v řadě, Kladiváři naopak odčinili „bůra“ z domácího duelu s Newcastlem.

Statistiky zápasu Fulham – West Ham
Statistiky zápasu Fulham – West HamOpta by Stats Perform

Leicester – Bournemouth 0:1

Bournemouth se dočkal přelomového vítězství, připsal si totiž vůbec první výhru na King Power Stadium. Prakticky celý zápas se odehrával v režii hostujících fotbalistů a především Philipa Billinga, který po několika zahozených příležitostech zařídil Třešním krátce před poločasem vítězství, čímž jim umožnil odpoutat se od sestupových příček. Lišky naopak kvůli třetí porážce v řadě zůstaly předposlední.

Statistiky zápasu Leicester – Bournemouth
Statistiky zápasu Leicester – BournemouthOpta by Stats Perform

Tottenham – Brighton 2:1

V utkání plném zvratů se první prosadil Heung-Min Son neskutečnou trefou, která jej zapsala do historie: Stal se prvním asijským hráčem, který dosáhl na hranici 100 zásahů v anglické lize. Hosté však ještě do poločasu vyrovnali a ve druhé půli duel dokonce otočili, avšak gól Dannyho Welbecka byl kvůli ruce odvolán. Rozhodnutí tak přinesla až 79. minuta, kdy o setrvání třech bodů v domácím „kurníku“ rozhodl kapitán Harry Kane.

Statistiky zápasu Tottenham – Brighton
Statistiky zápasu Tottenham – BrightonOpta by Stats Perform

Wolves – Chelsea 1:0

Nepovedenou obnovenou premiéru na lavičce londýnského klubu zažil Frank Lampard, jenž se k Blues dočasně vrátil po pouhých dvou letech. The Wanderers se po většinu zápasu prezentovali aktivní hrou, za kterou byli gólově odměněni ve 32. minutě, kdy utkání parádní trefou rozhodl Matheus Nunes, pro něhož to byla první branka v dresu Vlků. Hosté tak na Molineux Stadium naplno nebodovali již potřetí v řadě.

Statistiky zápasu Wolves – Chelsea
Statistiky zápasu Wolves – ChelseaOpta by Stats Perform

Southampton – Manchester City 1:4

Manchester City nepřipustil překvapení a v Southamptonu si došel pro přesvědčivou výhru. Citizens na jihu Anglie dominovali, což krátce přestávkou vyjádřil brankou Haaland. Nezastavitelný Nor po změně stran přidal další trefu, v posledních čtyřech soutěžních duelech si připsal 11 zásahů a v Premier League má na kontě už 30 gólů. Na první trefu mu přihrával Kevin De Bruyne, pro kterého se jednalo o stou asistenci v nejvyšší anglické lize. Tohoto milníku dosáhl jako pátý hráč historie a navíc na to potřeboval nejméně utkání ze všech.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport