Newcastle zbrojí na Ligu mistrů, talentovaný Livramento vyšel Straky na více než miliardu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Newcastle zbrojí na Ligu mistrů, talentovaný Livramento vyšel Straky na více než miliardu
Tino Livramento rozšíří konkurenci na krajích obrany.
Tino Livramento rozšíří konkurenci na krajích obrany.www.nufc.co.uk
Southamptonu se po sestupu z Premier League rozpadl kádr a další ztrátu představuje Valentino Livramento (20). Pravý krajní obránce zamířil do Newcastlu United, Straky mohou zaplatit až čtyřicet milionů liber.

Livramento si v dubnu 2022 přetrhl kolenní vazy a přišel prakticky o celou loňskou sezonu. Na trávníky se vrátil až na poslední dvě kola, přesto za něho Newcastle neváhal zaplatit 32 milionů liber, dalších osm milionů je ve hře díky bonusům. Fotbalista nyní prošel zdravotní prohlídkou a podepsal pětiletý kontrakt.

"Tino je velmi talentovaným a mladým hráčem, který před sebou má vzrušující budoucnost. Těší nás, že se nám povedlo ho získat," raduje se manažer Eddie Howe.

"Ve dvaceti letech disponuje řadou vlastností, které na něm obdivuji, zároveň má velký potenciál. Těším se na vzájemnou spolupráci a doufám, že v dresu Newcastlu bude i nadále růst," dodal kormidelník.

Newcastle si loni zajistil účast v Lize mistrů a Livramento není jedinou posilou, která mu má pomoci k dalším úspěchům. Nejdražší letní investici představuje záložník Sandro Tonali, vedle něho přišli i Harvey Barnes a Yankuba Minteh, ten byl obratem zapůjčen na hostování do Feyenoordu.

Další přestupy a spekulace