Ofenzivní festival v Brightonu vítěze nenašel, Guardiolova slova padla na úrodnou půdu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ofenzivní festival v Brightonu vítěze nenašel, Guardiolova slova padla na úrodnou půdu
Julio Enciso vyrovnával ve 38. minutě na 1:1.
Julio Enciso vyrovnával ve 38. minutě na 1:1. AFP
Brightonu remizoval v dohrávce 32. kole Premier League na vlastním hřišti s Manchesterem City 1:1. Diváci viděli řadu příležitostí a do přestávky jeden gól na každé straně, o ten vyrovnávací se v dresu Racků postaral skvostnou ranou teprve 19letý Julio Enciso. Po změně stran už další zásahy nepřišly a Pep Guardiola tak poprvé od poloviny února nebral se svým týmem všechny body. Potvrdila se Španělova předzápasová slova o jeho protějšku Robertu De Zerbim, kterého označil za jednoho z nejvlivnějších koučů posledních 20 let.

Brighton –⁠ Manchester City 1:1

První zakončení si připsali Guardiolovi svěřenci, když po centru Phila Fodena hlavičkoval Erling Haaland těsně nad. Racci na povedený vstup Blue Moon odpověděli ve 20. minutě, kdy břevno hostující branky orazítkoval projektilem z přímého kopu Danny Welbeck. O chvíli později si na druhé straně Haaland zopakoval spolupráci s Fodenem, úprk hostujícího kanonýra ovšem zastavil včasným vyběhnutím Jason Steele.

Ve 25. minutě ale již obrana Albionu další náběh Nora nezachytila a po přihrávce před odkrytou branku se z vedoucí trefy radoval Foden. O šest minut později protlačil Kaoru Mitoma míč po rohu až do sítě, pomohl si při tom však rukou. Zaslouženého vyrovnání se tak Brighton dočkal až ve 38. minutě, kdy se nádhernou střelou do šibenice prosadil Enciso.

Statistiky zápasu Brighton –⁠ Manchester City
Statistiky zápasu Brighton –⁠ Manchester CityOpta by Stats Perform

Úvod druhého poločasu patřil opět hostům, v 50. minutě zakončoval pravačkou na zadní tyč Ilkay Gündogan, svůj pokus ale do branky nevměstnal. O tři minuty později vyzkoušel pozornost domácího brankáře ranou z hranice vápna rovněž Cole Palmer, ani on však neuspěl. Krátce nato zahrozili po chybě hostující obrany také The Seagulls, střelu Evana Fergusona vyrazil Stefan Ortega na roh.

Přibližně po hodině hry pálil Mitoma, pokus japonského záložníka zneškodnil hostující gólman včasným vyběhnutím. V 74. minutě viděli diváci na Amex Stadium další dalekonosný projektil, rána Pervise Estupiňána ale svůj cíl těsně minula. Útočná aktivita Brightonu nepolevovala, 10 minut před koncem hlavičkoval Mitoma v další ze svých příležitostí pouze nad.

Tabulka Premier League
Tabulka Premier LeagueLivesport