Po fantastické sezoně ve Feyenoordu do Premier League? O Hancka má zájem Newcastle

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Po fantastické sezoně ve Feyenoordu do Premier League? O Hancka má zájem Newcastle

David Hancko by se po velmi úspěšné sezoně ve Feyenoordu mohl přesunout do Premier League.
David Hancko by se po velmi úspěšné sezoně ve Feyenoordu mohl přesunout do Premier League.Profimedia
Čtvrtý tým uplynulé sezony Premier League Newcastle se podle informací deníku Daily Mail zaměřil na získání slovenského defenzivního univerzála Dávida Hancka (25).

Rodák z Prievidze strávil minulou sezonu v nizozemském Feyenoordu Rotterdam, se kterým získal ligový titul, přičemž se pod jeho zisk výrazně podepsal. Od trenéra Arneho Slota dostal maximální důvěru hned po svém příchodu z pražské Sparty a celkem nastoupil do 31 ligových zápasů, ve kterých dvakrát skóroval.

O jeho důležitosti a výborných výkonech svědčí i prestižní ocenění pro Hráče roku podle AD Sportwereld. Je také nedílnou součástí slovenské reprezentace, za kterou od roku 2018 odehrál již 27 zápasů.

Dávid Hancko prožil ve Feyenoordu skvělou sezonu.
Dávid Hancko prožil ve Feyenoordu skvělou sezonu.Livesport

Jeho premiérová sezona v Rotterdamu nezůstala bez povšimnutí. Už dříve se ve spojení s Hanckem zmiňoval zájem Neapole. Nyní se však měl ozvat Eddie Howe se svým Newcastlem. Pětačtyřicetiletý trenér by po úspěšném ročníku a postupu do skupinové fáze Ligy mistrů rád doplnil svůj kádr. Podle deníku Daily Mail si vyhlédl Dávida Hancka na pozici levého stopera. Bývalý hráč Fiorentiny, Sparty či Žiliny je údajně na užším seznamu.

Po brankáři Martinu Dúbravkovi by tak mohl být druhým Slovákem, který by oblékal barvy Newcastlu.

Další přestupy a spekulace