Přijeli jsme vyhrát, ne oslavovat Kloppa, říká Pochettino před střetem na Anfield Road

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Přijeli jsme vyhrát, ne oslavovat Kloppa, říká Pochettino před střetem na Anfield Road

Pochettinovy svěřence čeká ve středu večer lídr Premier League.
Pochettinovy svěřence čeká ve středu večer lídr Premier League.Reuters
Chelsea se ve večerním utkání 22. kola Premier League představí v Liverpoolu a dá se předpokládat, že atmosféra na Anfield Road bude ovlivněna pátečním oznámením Jürgena Kloppa (56), že po sezoně na lavičce Reds skončí. Jeho trenérský protějšek Mauricio Pochettino (51) ujistil, že Blues se soustředí na získ důležitého vítězství, nikoli na Kloppa.

Liverpool – Chelsea (21:15+audiokomentář)

Ligové dění v Anglii se vrací do normálu po přestávce způsobené FA Cupem, během níž Klopp oznámil, že po devíti letech Liverpool opustí. Chelsea bude i tak doufat, že prodlouží vítěznou sérii v Premier League na čtyři zápasy. 

"Je to pro něj výjimečný zápas, teď už pro něj budou výjimečné všechny. Pokaždé, když bude hrát na Anfieldu, bude to oslava. Myslím, že si zaslouží, aby ho fanoušci oslavovali," řekl Pochettino na adresu nběmeckého kouče.

Jedním dechem ale dodal: "Musíme vyhrát. Je nám to líto, ale nechceme být součástí žádných oslav. Chceme podat dobrý výkon a uspět," uvedl Argentinec, který doufá, že Kloppova pauza nebude dlouhá.

"Je to trenér a člověk, který mi bude chybět. Rád ho sleduji u postranní čáry, stejně jako tým, který vede. Doufám, že bude pryč jen pár měsíců, možná rok, a pak se vrátí," uvedl Pochettiono, jehož Chelsea se s Liverpoolem utká i 25. února ve finále Ligového poháru ve Wembley.

Ve středu se do sestavy Chelsea pravděpodobně vrátí obránce Malo Gusto a záložník Christopher Nkunku, přičemž druhý jmenovaný je zpět v tréninkovém režimu po problémech s kyčlí, které měl na začátku roku. "Počkáme do poslední chvíle, ale v tuto chvíli je dobrou zprávou, že máme dva hráče, kteří se uzdravili," nechal se slyšet kormidelník Blues.

Přestože nemá k dispozici kompletní kádr, neočekává s blížící se uzávěrkou transferů mimořádnou aktivitu Spurs na přestupovém trhu. "Na čtvrtek se netěším. Nebude se dít příliš mnoho věcí. Jsme v klidu, trh je také v klidu," řekl.

Tabulka Premier League