Reorganizace Manchesteru United pokračuje, do klubu má zamířit sportovní ředitel Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reorganizace Manchesteru United pokračuje, do klubu má zamířit sportovní ředitel Newcastlu

Ben Ashworth se chystá změnit v Premier League prostředí.
Ben Ashworth se chystá změnit v Premier League prostředí.Profimedia
Sportovní ředitel Newcastlu Dan Ashworth (52) údajně oznámil vedení klubu, že se chce připojit k Manchesteru United. Klub z Old Trafford má zájem získat Ashwortha v rámci reorganizace struktury klubu poté, co Jim Ratcliffe (71) získal 25 % akcií a převzal kontrolu nad fotbalovými operacemi.

Předseda představenstva chemického gigantu INEOS se rychle rozhodl posílit vedení United, přičemž se zaměřil zejména na nábor zaměstnanců. Britská tisková agentura Press Association uvedla, že Ashworth, který byl dříve technickým ředitelem Fotbalové asociace (FA) a poté nastoupil na podobnou pozici v Brightonu, se vzdal svých povinností v St James' Parku.

Angličan působil ve funkci 20 měsíců a byl klíčovou postavou nových majitelů Magpies podporovaných Saúdskou Arábií poté, co v říjnu 2021 dokončili převzetí klubu. Mezi Ashworthovy podpisy během jeho působení v Newcastlu patří švédský útočník Alexander Isak, italský záložník Sandro Tonali a křídla Anthony Gordon a Harvey Barnes.

Podle všeho zatím nedošlo k žádnému formálnímu kontaktu mezi kluby Premier League a Ashworth byl v sobotu přítomen na tribuně v St James' Parku, když svěřenci Eddieho Howea remizovali 2:2 s Bournemouthem. Howe v pátek přiznal, že se "obává" Ashworthových znalostí o vnitřním fungování klubu, protože se spekulovalo o jeho zájmu o práci na Old Trafford.

"Jsme samozřejmě zklamaní, že se Dan rozhodl odejít, ale naše vzrušující cesta nekončí a proces náboru nového sportovního ředitele začne okamžitě. Děkujeme Danovi za jeho úsilí v Newcastlu United a přejeme jemu i jeho rodině vše nejlepší do budoucna," uvedl v prohlášení generální ředitel Newcastlu Darren Eales.

Podle zpráv chtějí Magpies odškodné ve výši 20 milionů liber. Pokud nedojde k dohodě, Ashworth se bude moci ujmout své nové práce nejdříve na začátku roku 2026.