Rozjetý Tottenham se nezastavil ani na jihu Londýna. Proti Crystal Palace opět zářil Son

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozjetý Tottenham se nezastavil ani na jihu Londýna. Proti Crystal Palace opět zářil Son

Tottenham zůstává v čele.
Tottenham zůstává v čele.AFP
Crystal Palace přivítalo v předehrávce 10. kola na domácí půdě Tottenham a rozjetému lídrovi tabulky podlehlo 1:2. O první změnu skóre se v 53. minutě postaral vlastním gólem obránce Orlů Joel Ward (33). S rozhodující trefou poté přispěchal Heung-Min Son (31), který se zasloužil o tříbodový zisk podruhé v řadě. Hosté tak budou mít minimálně do soboty náskok pěti bodů na čele anglické nejvyšší soutěže.

Crystal Palace – Tottenham 1:2

K první šanci se dostali v šesté minutě domácí, když po rychlém protiútoku zakončoval z pravé strany Jordan Ayew. Ten ale trefil pouze dobře postaveného Guglielma Vicaria. Podruhé šel italský brankář do akce hned vzápětí.

Míč doskákal do pokutového území, kde z prvního doteku vypálil Odsonne Édouard. Vicario byl ovšem u pravé tyče včas. V 17. minutě došlo k zajímavé příležitosti i na druhé straně. Po sklepnutí Richarlisona střílel z malého vápna Maddison, skákavý balon ale poslal vysoko nad.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Opta by Stats Perform

První gól přinesla 53. minuta. Po útoku vedeném z pravé strany se míč ve vápně odrazil k Maddisonovi, který nastřelil balon před branku, kde si ho do vlastní sítě srazil Ward. Chvíli poté mohl vyrovnat Marc Guéhi, svou hlavičku po rohovém kopu ovšem mezi tři tyče nevměstnal.

V 66. minutě ale naopak přišla druhá branka Spurs. O tu se postaral Son, který bez problému zakončil kombinaci, již na pravé straně rozjel Maddison s Brennanem Johnsonem. V nastaveném čase ještě za domácí zdramatizoval závěr utkání Ayew.

Tabulka Premier League