Sezona bez trofeje poznamenala příjmy Liverpoolu, klub za minulý ročník oznámil ztrátu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sezona bez trofeje poznamenala příjmy Liverpoolu, klub za minulý ročník oznámil ztrátu

Liverpool zveřejnil své finanční výsledky.
Liverpool zveřejnil své finanční výsledky.Profimedia
Liverpool za uplynulou sezonu vykázal ztrátu devět milionů liber před zdaněním. Zvýšené komerční příjmy nedokázaly vyvážit pokles zisků z médií a zápasů, ve čtvrtek to ukázala nejnovější účetní závěrka klubu.

Celkové příjmy do konce května 2023 zůstaly po neúspěšné sezoně na stejné úrovni – 594 milionů liber. V ní svěřenci Jürgena Kloppa skončili v Premier League na pátém místě a vypadli z Ligy mistrů i obou domácích pohárů. Mzdové náklady aktuálního ligového lídra se zvýšily o sedm milionů liber na 373 a administrativní náklady vzrostly o 17 milionů na 562. V předchozích dvanácti měsících klub dosáhl malého zisku 7,5 milionu liber.

Největší příjem Liverpoolu v sezoně 2022/23 činil 272 milionů liber, o 25 milionů více získal z příjmů mimo hřiště, nicméně vypadnutí z Ligy mistrů v osmifinále rok po dosažení finále znamenalo pokles mediálních příjmů o 19 milionů na 242 milionů liber.

Příjmy ze zápasů klesly také kvůli menšímu počtu odehraných domácích zápasů. V loňské sezoně totiž klub odehrál všechny zápasy, které bylo možné odehrát – celkem šlo o 63 klání. Tehdy vyhrál oba domácí poháry a dostal se do finále LM.

"Navzdory výrazně rostoucím nákladům na fotbal, úspěch komerčních operací ukazuje sílu naší základní finanční pozice, takže můžeme i nadále fungovat udržitelně a zároveň soutěžit na nejvyšší úrovni. Tyto finanční výsledky jsou jen střípkem na naší cestě. Rostoucí globální atraktivita klubu zůstává konstantní," uvedl výkonný ředitel Andy Hughes.