Bayern usilovně hledá náhradu za Daviese. Hlavní kandidát nosí barvy Liverpoolu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bayern usilovně hledá náhradu za Daviese. Hlavní kandidát nosí barvy Liverpoolu
Robertson by se mohl stát náhradou za Daviese.
Robertson by se mohl stát náhradou za Daviese.Profimedia
Zprávy z tohoto týdne naznačují, že kanadský obránce Alphonso Davies (23) v létě změní klubové barvy. O hvězdičku Bayernu Mnichov se uchází Real Madrid a vše nasvědčuje tomu, že lídr La Ligy ve své snaze uspěje. Bavoři mezitím dávají do kupy seznam možných náhrad, přičemž hlavní kandidát obléká barvy Liverpoolu.

Německý velkoklub sídlící v Allianz Areně má podle britského listu Daily Mail spadeno na skotského reprezentanta Andyho Robertsona. Devětadvacetiletá stálice v kádru Reds by byla zcela jistě přínosem a ku pomoci trenérovi, který v létě nahradí Thomase Tuchela.

Smlouva Daviese vyprší v létě příštího roku a Bayern rozhodně nechce hráče pouštět zdarma. I proto se o jeho budoucnosti rozhodne již během nadcházejícího léta. Přesun kanadského mladíka taktéž skloňuje španělský list Marca a bere jej za hotovou věc.

Porovnání obou hráčů v této sezoně.
Porovnání obou hráčů v této sezoně.Opta by Stats Perform.

Robertson má na Anfieldu uzavřenou smlouvu do léta 2026. V Liverpoolu působí od roku 2017, kdy za 8 milionů liber opustil Hull City. Od té doby odehrál za anglický celek téměř 290 soutěžních zápasů.

Liverpool by se na jeho uvolnění příliš vstřícně netvářil, ačkoliv herní vytížení nedosahuje možného maxima. V letošním ročníku Premier League naskočil skotský bek do třinácti ligových utkání, připsal si jednu trefu a stejný počet asistencí.