Southampton míří po porážce s Bournemouthem do druhé ligy. Straky uklovaly Everton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Southampton míří po porážce s Bournemouthem do druhé ligy. Straky uklovaly Everton
Aktualizováno
V minulém kole nasázel Newcastle šest gólů Tottenhamu, teď čtyři Evertonu.
V minulém kole nasázel Newcastle šest gólů Tottenhamu, teď čtyři Evertonu.
AFP
Zápas s Bournemouthem byl pro Southampton v boji o záchranu klíčový, leč Saints jej na svém stadionu nezvládli a po porážce 0:1 míří pět kol před koncem nejvyšší anglické soutěže do druhé ligy. Jen o čtyři body lépe je na tom předposlední Everton, který ve 33. kole Premier League schytal doma příděl 1:4 od Newcastlu. Straky si naopak upevnily postavení v nejlepší čtyřce a buší na vrata Ligy mistrů. Manchester United ztratil dvougólové vedení nad Tottenhamem a bere jen plichtu 2:2.

Everton –⁠ Newcastle 1:4

Newcastle navázal na demolici Tottenhamu 6:1 a porazil Everton s přehledem 4:1. Hlavní hvězdou zápasu se stal dvougólový kanonýr Strak Callum Wilson, jenž po posledních šesti kláních drží průměr jedné branky na utkání. Karamelky z uplynulých 10 ligových střetnutí získaly prachbídných sedm bodů a opět se přiblížily sestupu, jemuž dosud odolávaly více než 70 let.

Statistiky zápasu Everton –⁠ Newcastle
Opta by Stats Perform

Southampton –⁠ Bournemouth 0:1

Po bezbrankové první půli rozhodl v 50. minutě pátou trefou v sezoně Marcus Tavernier. Southampton tak nenavázal na sérii tří vítězství v soutěžních duelech proti The Cherries a jeho sen o udržení se mezi anglickou elitou se pomalu, ale jistě rozplývá. Naopak nováček ligy bral plný počet bodů potřetí z posledních čtyř utkání a zaplul na 14. místo do výrazně klidnějších vod.

Statistiky zápasu Southampton –⁠ Bournemouth
Opta by Stats Perform

Tottenham –⁠ Manchester United 2:2

Rudí ďáblové měli utkání fantasticky rozjeté, když po první půli vedli i díky gólu a asistenci Marcuse Rashforda o dvě branky. Kohouti však předvedli výborný druhý poločas, v němž nakonec vybojovali bod. Jejich spasitelem se stal Heung-Min Son, jenž se postaral v 79. minutě o srovnávací gól a zároveň se dostal v historické tabulce střelců Tottenhamu na šesté místo před Jermaina Defoea.

Tabulka Premier League
Livesport