Ten Hag si užíval důležitý triumf a k údajné nepohodě v kabině United řekl: Nezajímá mě to

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Ten Hag si užíval důležitý triumf a k údajné nepohodě v kabině United řekl: Nezajímá mě to
Tým Erika ten Haga zvládl důležitý zápas s Chelsea a stoupá tabulkou.
Tým Erika ten Haga zvládl důležitý zápas s Chelsea a stoupá tabulkou.Reuters
Po sobotní porážce v Newcastlu, která vyvolala další spekulace o nepohodě v kabině Manchesteru United, Rudí ďáblové zabrali. V zápase vloženého 15. kola Premier League přemohli na Old Trafford Chelsea. Kritizovaný trenér Erik ten Hag (53) si tak mohl alespoň dočasně oddechnout. "Chtěli jsme fanouškům vyslat jasný vzkaz," prohlásil po vítězství 2:1, které zařídil dvěma góly Scott McTominay (26).

Manchester United – Chelsea 2:1

Byť United zejména v Lize mistrů klopýtají a před posledním kolem základní fáze uzavírají tabulku skupiny A, v Premier League je to v posledních týdnech jiná písnička. Výhra nad Blues pro ně byla čtvrtou z posledních pěti ligových utkání. Díky triumfu se bodově docvakli k pátému Tottenhamu, na čtvrtého obhájce titulu City ztrácejí tři body.

"Jsme spokojeni s výsledkem, zasloužili jsme si ho. Výkonem jsme chtěli našim fanouškům vyslat jasný vzkaz a zejména v prvních třiceti minutách se nám to dařilo dokonale," řekl Ten Hag pro BBC a dodal: "Musíme být neustále v nejlepší formě. Víme to a potřebujeme správný přístup v každém utkání."

Na úterní předzápasové tiskovce přitom nepanovala zrovna idylická atmosféra. Zástupci klubu nechali z tiskové místnosti vykázat čtyři novináře, kteří tvrdili, že nizozemský trenér ztratil v šatně podporu více než poloviny hráčů. United v prohlášení uvedli, že zástupci médií byli vykázani, protože klubu nedali možnost na tato nařčení reagovat.

Ten Hag po vtíězstsví nad Chelsea opakoval, že jeho se tento problém netýká: "Podobný hluk mě nezajímá, jsem na něj zvyklý. Stejné to bylo, když jsem vedl Ajax, ale to bylo v menší zemi, takže i se zájmem menšího počtu lidí."

Domácí fanoušci ve středu na Old Trafford v závěrečnách minutách skandovali: "Rudá armáda Erika ten Haga". Záložník Sofyan Amrabat měl po triumfu pro svého manažera jen slova chvály: "Je jedním z nejlepších na světě. Fantastický trenér, všichni za ním stojíme."

Kouč pro změnu chválil McTominaye, jenž je s pěti góly nejlepším ligovým střelcem United v této sezoně. "Vedl si skvěle, jeho význam pro nás roste. Je to velmi dobrý hráč, dynamický při držení míče. Vstřelil dva góly a mohl jich dát ještě víc," líčil Ten Hag.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport