Trenér Sportingu Amorim: S Liverpoolem jsem se nesetkal. Přestaňte s tím příběhem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trenér Sportingu Amorim: S Liverpoolem jsem se nesetkal. Přestaňte s tím příběhem
Rúben Amorim podle vlastních slov se zástupci Liverpoolu nejednal.
Rúben Amorim podle vlastních slov se zástupci Liverpoolu nejednal.Profimedia
Lisabonský Sporting míří za ziskem portugalského titulu a výhradně na nejbližší zápasy se koncentruje trenér Rúben Amorim (39). O jeho služby se zajímá Liverpool a média tento týden informovala o ústní dohodě mezi Reds a kormidelníkem, ten ovšem něco podobného důrazně popřel.

Na Anfield Road po sezoně končí Jürgen Klopp a možnost návratu do klubu nedávno zavrhl Xabi Alonso, který je připraven pokračovat v Leverkusenu. Amorim má být číslem jedna na seznamu Liverpoolu a vedení čeká ještě spousta práce, pokud chce trenéra získat.

"Tohle je naposledy, co se vyjádřím na téma své budoucnosti. Nedošlo k žádné schůzce a tudíž jsme ani nemohli dospět k dohodě. Přestaňte s tím příběhem," řekl Amorim.

"Jedinou věcí, na které nám záleží, je získat se Sportingem mistrovský titul. Nejednal jsem s žádným klubem, stejně jako jsem se s nikým nedohodl, soustředím se výhradně na práci ve Sportingu," pokračoval.

"A k žádným jednáním v nejbližší době ani nedojde, téma je uzavřené," dodal.

Amorim na lavičku Sportingu usedl v březnu 2020 a kontrakt má ještě na dvě sezony. V ligovém ročníku 2020/2021 lisabonský klub dovedl k zisku mistrovského titulu a letos vede tabulku o čtyři body před Benficou, navíc má k dispozici jednu dohrávku. Minulý týden vedle tohoto Sporting postoupil do finále poháru.

Na Anfield Road za několik měsíců skončí Jürgen Klopp. Úspěšný kouč přišel do Liverpoolu v říjnu 2015 a v sezoně 2019/20 ho dovedl k prvnímu ligovému titulu po 30 letech. Třikrát došel s klubem do finále Ligy mistrů a v roce 2019 soutěž ovládl. Ve stejném roce získal s Reds trofej i za triumf v Superpoháru UEFA a na mistrovství světa klubů. Na domácí scéně přidal v ročníku 2021/22 vítězství v Anglickém poháru i Ligovém poháru, Ligový pohár Liverpool opanoval i letos.

Program Liga Portugal